woensdag, 07 september 2022

Plug & Charge nu verkrijgbaar op plug-inhybride Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse

Geschreven door  Dieter Quartier
Plug & Charge nu verkrijgbaar op plug-inhybride Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse © Mercedes
Gedaan met laadpasjes voor bestaande en toekomstige PHEV-rijders met een ster op de motorkap: zij kunnen – bij bepaalde snellaadpalen althans – gewoon de kabel inpluggen, waarna de authenticatie vanzelf opstart. 


De EQS en de EQE gaven de aftrap, nu worden ook de recentste plug-inhybrides van Mercedes-Benz uitgerust met Plug & Charge. Mercedes-Benz is een van de eerste autofabrikanten die deze functie voor plug-inhybrides aanbiedt, waardoor de handige verificatieoptie voor een groter aantal klanten beschikbaar wordt. Met Plug & Charge wordt het voor klanten nog gemakkelijker om op te laden en te betalen, omdat handmatige authenticatie niet meer nodig is. Het laadstation communiceert rechtstreeks met het voertuig, mits het betreffende openbare laadstation compatibel is met Plug & Charge.

Rijd naar het laadstation, plug in - en de stroom begint te stromen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde communicatie tussen het voertuig en het laadstation via de laadkabel. De ISO 15118-norm zorgt ervoor dat de communicatie tussen het voertuig en de infrastructuur, alsook de opgeslagen contractgegevens, beschermd zijn tegen manipulatie. Al het andere wordt automatisch afgehandeld via Mercedes me Charge. 

Over-the-air update

Iedereen die al met een huidige C-Klasse of S-Klasse plug-inhybride rijdt, zal kunnen genieten van de nieuwe en ongecompliceerde laadoplossing. Een OTA-update installeert de nodige certificaten in het voertuig zonder dat verdere actie nodig is. De nieuwe GLC is af fabriek voorzien van Plug & Charge. Voorwaarde is wel dat de plug-inhybrides zijn uitgerust met de optionele CCS-snellaadpoort, welteverstaan.

Plug & Charge is beschikbaar bij meer dan 1.800 Ionity-snellaadpunten in Europa en bij de Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland. Alleen al in Duitsland zijn er ongeveer 700 Aral pulse oplaadpunten, en het netwerk groeit en breidt zich voortdurend uit - ook buiten Duitsland. De laadstationgegevens in de head-unit of in de Mercedes me App laten zien of een laadstation compatibel is met Plug & Charge. Klanten kunnen ook gericht zoeken naar geschikte laadstations.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy