woensdag, 03 augustus 2022

Na Toyota biedt ook Maserati tot 10 jaar garantie

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Na Toyota biedt ook Maserati tot 10 jaar garantie © Maserati
Het was een primeur toen Toyota in juni bekendmaakte dat het vanaf nu tot 10 jaar garantie bood op zijn auto’s. Verrassend genoeg pakt nu ook het Italiaanse Maserati uit met een waarborgperiode van tot 10 jaar, al is die hier niet standaard.


Maserati introduceert het nieuwe Extra10 Warranty Program. Hiermee kan de garantie op componenten van de aandrijflijn – motor, versnellingsbak, aandrijving – tot 10 jaar na eerste registratie van de auto worden verlengd. Het garantieprogramma wordt aangeboden ter aanvulling op de bestaande garantie-uitbreiding tot vier of vijf jaar, dat bekend staat als ‘Extended Warranty’. De nieuwe service is beschikbaar voor elk type Maserati, binnen 9,5 jaar na registratiedatum en zonder kilometerbeperking, stelt het merk.

De eigenaar kan bij de Maserati-dealer informeren of een auto in aanmerking komt voor het garantieprogramma. De dealer informeert de klant vervolgens over de prijs van de garantie-uitbreiding en de extra diensten die binnen het Extra10 Warranty Program vallen, zoals een haal- en brengservice en vervangend vervoer.

Gegarandeerde naverkoopactiviteit

Meer details over de voorwaarden of de kostprijs van het bijkomende garantieprogramma ontbreken nog, maar het feit alleen al dat het merk een dergelijke waarborgverlenging aanbiedt getuigt van het vertrouwen dat de fabrikant in zijn producten stelt en garandeert natuurlijk ook dat de naverkoopactiviteiten (onderhoud en herstellingen) binnen het officiële dealernet zullen blijven gebeuren, wat trouwens een van de redenen is dat ook Toyota voor de extra lange waarborg opteert, al is die bij het Japanse merk standaard op alle auto’s zolang ze bij het officiële dealernet onderhouden worden en dus niet enkel van toepassing wanneer je een apart contract afsluit.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy