maandag, 01 augustus 2022

Franse energiebedrijven halen contract Vlaamse publieke laadpalen binnen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Franse energiebedrijven halen contract Vlaamse publieke laadpalen binnen © TotalEnergies
Doen we wat we zelf doen beter? Alvast niet op energievlak blijkbaar, want volgens Het Belang van Limburg heeft de Vlaamse overheid het contract voor de uitbating van de Vlaamse publieke laadpalen toegewezen aan Total Energies en Engie Electrabel, twee Franse energieleveranciers.


Vlaanderen plant de installatie van 35.000 (semi-)publieke laadpunten tegen 2025. Dat is een enorme opdracht als je weet dat onze regio eind 2021 5.800 laadpunten op wisselstroom (AC) telde en 203 laadpunten op gelijkstroom (de DC-snelladers). Via een aanbestedingsprocedure ging de Vlaamse overheid op zoek naar uitbaters voor wisselstroom-laadinfrastructuur (maximum 22 kW) op het openbaar terrein. Die moeten instaan voor de installatie, het onderhoud en de exploitatie van de laadpalen.

TotalEnergies en Engie Electrabel als winnaars

De aanbesteding werd per regio uitgeschreven en werd door twee Franse energiebedrijven binnengehaald. Volgens Het Belang van Limburg won Engie Electrabel de aanbesteding voor Limburg, Gent en Antwerpen, en is TotalEnergies de weerhouden kandidaat voor Leuven, de Vlaamse Rand, Antwerpen, Mechelen en de Kempen, Gent, de Vlaamse Ardennen, Waasland en Aalst, Oostende, Westhoek, Brugge, Midwest en Kortrijk.

De Vlaamse overheid kon de informatie voorlopig nog niet bevestigen volgens de krant. Dat zou binnen ten laatste twee weken moeten gebeuren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy