vrijdag, 22 juli 2022

Yes, de elektrische Mini Cabrio komt eraan (maar nog niet meteen)

Geschreven door  DIeter Quartier
Yes, de elektrische Mini Cabrio komt eraan (maar nog niet meteen) © MINI
Mini heeft in Amerika een prototype onthuld van de Mini Cooper SE Convertible. Die zal nooit het productiestadium halen, maar kondigt wel de komst aan van een elektrische cabriovariant op basis van de Mini van de volgende generatie.


P90471762 highRes mini cooper se conveAls open vierzitter is de Mini Cooper SE Cabrio 's werelds enige premium cabriolet met een volledig elektrische aandrijflijn in het segment van de kleine auto's. Het betreft een ‘one-off’: een uniek exemplaar dat voor het eerst aan het publiek getoond worden op ‘MINI Takes the States’, een soort van gemoedelijke rally die Mini-fans van Burlington in Vermont naar Greenville-Spartanburg in South Carolina leidt langsheen prachtige landschappen. 

Het unieke exemplaar is gebaseerd op de carrosserie van de Cooper S Cabriolet, terwijl de aandrijflijn werd overgenomen van de Cooper SE. De 135 kW/184 pk sterke elektromotor transponeert het wendbare rijgedrag met het kenmerkende go-kartgevoel naar de wereld van de elektrische mobiliteit en maakt een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,7 seconden mogelijk. 

De actieradius bedraagt een bescheiden 230 kilometer (WLTP), maar zou voor de meeste gebruikers moeten volstaan. De volledig elektrische softtop kan binnen 18 seconden geopend en gesloten worden, en dat terwijl je rijdt, op voorwaarde dat je de snelheid beperkt tot 30 km/h.

Een productieversie van deze guitige elektrische cabrio hoeven we niet te verwachten, maar bij Mini laat men verstaan dat er wel degelijk een open versie komt van de volgende generatie van de Cooper SE. Daarop is het ongetwijfeld nog een jaar of twee wachten…

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy