dinsdag, 28 juni 2022

Nieuwe elektrische MG krijgt “4” als nummer en is géén SUV

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe elektrische MG krijgt “4” als nummer en is géén SUV © MG
MG toonde vandaag de eerste foto’s van de MG4 Electric, het eerste MG-model op basis van het nieuwe MSP-platform van de Chinese constructeur. De auto wordt op onze markt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar. Het zal heel wat mensen plezier doen dat nu ook elektrische modellen worden gelanceerd die géén SUV zijn…


MG 4 0002Na eigenhandig het segment van de elektrische break ontsloten te hebben met de lancering van de MG 5, de allereerste elektrische station wagon, wil het merk ook een van de eersten zijn met een elektrische vijfdeursberline (zoals de VW ID.3 of de Tesla Model 3 bijvoorbeeld). De MG4 Electric wordt het eerste MG-model op basis van het nieuwe Modular Scalable Platform (MSP) dat door MG’s moederbedrijf SAIC Motor werd ontwikkeld. De auto wordt verkrijgbaar met een batterijpacks van 51 kWh of 64 kWh en belooft een rijbereik van respectievelijk tot 350 en tot 450 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Ruime berline voor vijf

Met een lengte van 4.287 mm, een breedte van 1.836 mm en een hoogte van 1.504 mm vindt de MG4 Electric een plaatsje in het hart van zijn segment. Het interieur zou ruim plaats bieden voor vijf personen, terwijl de ideale gewichtsverdeling (50:50) voor een betere wegligging en een optimale dynamiek in de bochten garant moet staan. De achterwielaandrijving moet de nieuwe MG4 Electric dan weer van een flinke portie rijplezier verzekeren, klinkt het bij MG.
MG 4 0003De beperkte hoogte van de auto wordt mogelijk gemaakt door zijn bijzonder platte accu. Het is de dunste batterij die door SAIC Motor is ontwikkeld. Ze is slechts 110 mm hoog en is de dunste in zijn klasse. 

Er zullen op termijn nog meer varianten van de MG4 Electric verkrijgbaar zijn, waaronder een versie met vierwielaandrijving. In de grotere batterijversie levert de elektromotor een maximumvermogen van 150 kW (204 pk) aan de achterwielen. De 51 kWh batterijversie levert 125 kW (170 pk). De MG4 Electric accelereert van 0 naar 100 km/h in minder dan acht seconden, terwijl de topsnelheid is gelimiteerd is op 160 km/h. 

Europese primeur voor het nieuwe MSP-platform

Het nieuwe Modular Scalable Platform (MSP) voor elektrische voertuigen is een modulaire architectuur die tal van voordelen biedt op het gebied van flexibiliteit, optimalisering van de ruimte, veiligheid, rijervaring, gewichtsbesparing en geavanceerde technologieën. Het ontwerp biedt ruimte voor wielbasissen van 2650 tot 3100 mm, zodat verschillende carrosseriestijlen voor verschillende segmenten op hetzelfde platform kunnen worden ontworpen. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy