dinsdag, 21 juni 2022

Duitse regering niet akkoord met EU-plannen om verbrandingsmotoren te bannen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Duitse regering niet akkoord met EU-plannen om verbrandingsmotoren te bannen © Mercedes
De Duitse minister van financiën Christian Lindner zei vandaag op een evenement dat de Duitse regering niet akkoord zal gaan met de plannen voor een Europese wetgeving die vanaf 2035 een verbod instelt op de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren. Daarmee komt er mogelijk toch een kink in de Europese kabel, aangezien de beslissingen in de EU steeds met unanimiteit moeten genomen worden.


Lindner liet volgens Automotive News Europe op een bijeenkomst van de Duitse industrie weten dat de regering van zijn land niet akkoord zal gaan met de plannen om vanaf 2035 een totaalverbod in te stellen op de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren. Dat is een belangrijke uitspraak aangezien de verschillende lidstaten van de EU na de beslissing van het parlement moeten zorgen voor het omzetten van die beslissing in lokale wetten.

De Duitse minister vindt dat er niches moeten blijven waar auto’s met verbrandingsmotoren kunnen verkocht worden en verwoordt daarmee ook het standpunt van heel wat (Duitse) autobouwers die evenmin akkoord gaan met de totale ban op verbrandingsmotoren.

Als Duitsland inderdaad tegenwerkt en niet akkoord gaat met de Europese plannen en dus weigert om de ban op verbrandingsmotoren ook in wet om te zetten kan het hele project van de EU terug naar de ontwerptafel, aangezien alle lidstaten unaniem moeten beslissen, één van de basisprincipes van de Europese Unie.  

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy