donderdag, 16 juni 2022

Tien Hyundai Nexo-waterstofauto’s voor Europees Parlement

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Tien Hyundai Nexo-waterstofauto’s voor Europees Parlement © Hyundai

Het aantal waterstofauto’s op onze wegen is zopas met meerdere procenten toegenomen, aangezien Hyundai via leasemaatschappij Athlon deze week niet minder dan tien exemplaren van de Nexo met brandstofcel aan het Europees Parlement leverde.

Hyundai overhandigde op 14 juni tien Nexo’s aan vertegenwoordigers van het Europees Parlement. De levering vond plaats bij het Air Liquide-waterstoftankstation in Zaventem, net buiten Brussel, in aanwezigheid van Soon-gu Yoon, ambassadeur van Zuid-Korea, en Dominique Moorkens, ereconsul van Zuid-Korea. ​ 

Grondig voorbereid project

Hyundai Motor Company Brussels Office legde al in 2019 de eerste contacten met het Europees Parlement om testritten met de Hyundai Nexo te organiseren. 

Sinds mei 2021 werkt het Europese Parlement actief mee aan een EU Research and Technology Development Project, en waren al een tiental waterstofwagens in gebruik. Die vloot wordt vandaag dus letterlijk verdubbeld met de inschrijving van tien Hyundai Nexo.

Hydrogen Europe en Air Liquide zijn als partners betrokken bij het project en speelden een cruciale rol in het uitbouwen en ondersteunen van waterstofinfrastructuur die essentieel is voor de doorbraak van deze innovatie.

De tien Hyundai Nexo’s zullen worden bestuurd door officiële chauffeurs die Europese parlementsleden rondrijden bij het uitvoeren van hun politieke opdrachten. Daarnaast zullen ze ook worden ingezet als VIP-auto voor het vervoer van formele genodigden van de Protocol Service van het Europees Parlement. 

Mooi signaal

Kaat Van Severen, Head of Fleet bij Hyundai-invoerder Astara Western Europe, is bijzonder vereerd met deze samenwerking met het Europees Parlement : 

Hyundai is al jarenlang één van de absolute pioniers in innovatie en technologische ontwikkeling. Met zijn fuel cell is de Nexo op technologisch vlak ons paradepaardje. Maar in het licht van de beschikbare waterstof-infrastructuur in ons land, is hij vandaag nog maar beperkt aanwezig in de inschrijvingstabellen. Dat het Europees Parlement er vandaag ineens tien stuks van in gebruik neemt, is voor ons een hele eer én meteen ook een bevestiging van de investeringen die ons merk in deze technologie heeft gedaan, en nog zal doen.”

Athlon als mobiliteitspartner 

Het Europees Parlement gaat voor het leasecontract van de tien Hyundai Nexo’s in zee met mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium die hiermee een eerste stap zet in waterstofmobiliteit.

 “Tegen 2026 moeten alle nieuwe bedrijfswagens emissievrij zijn. De vergroening van wagenparken staat daarom centraal in onze aanpak. Waterstof als aandrijving is een veelbelovende techniek in het kader van deze vergroening en zal naar verwachting dan ook een rol van betekenis spelen in de fleetmarkt. We zijn zeer opgetogen met de bestelling van het Europees Parlement en om deze waterstofauto’s in onze vloot te verwelkomen. De techniek is relatief nieuw en dit is voor ons een uitgelezen kans om ook met dit type aandrijving de vergroening van onze vloten te stimuleren én ervaring op te doen voor andere klanten die deze keuze willen maken.”, verklaarde Els Descamps, commercieel directeur van Athlon Belgium

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy