woensdag, 01 juni 2022

Toyota stunt met 10 jaar garantie, zelfs op tweedehandsexemplaren

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Toyota stunt met 10 jaar garantie, zelfs op tweedehandsexemplaren © Toyota
Terwijl de meeste merken het bij een erg magere twee jaar garantie houden, sommigen tot drie of vijf jaar gaan en Kia zelfs zeven jaar garandeert, zet Toyota alle concurrenten in de schaduw met een waarborg van niet minder dan 10 jaar of 200.000 kilometer op alle Toyota’s, ook tweedehandsexemplaren.


Toyota Relax is de naam die de fabrikant aan zijn nieuwe waarborgproduct geeft. Daarbij krijgen alle Toyota’s zolang ze binnen het erkende Toyota-netwerk worden onderhouden tien jaar of 200.000 kilometer garantie, en dat zowel voor nieuwe als tweedehands aangekochte exemplaren.

Elk jaar een jaar extra garantie

Na elk jaarlijks onderhoud binnen het erkende netwerk wordt de garantie op elke Toyota waarvan de oorspronkelijke garantie is verstreken gratis en automatisch met 12 maanden of 15.000 km verlengd. 

Toyota Relax geldt trouwens niet alleen voor nieuwe Toyota’s maar ook voor tweedehandse modellen van minder dan 10 jaar oud, zelfs als ze voorheen buiten het officiële netwerk werden onderhouden.

Reputatie van betrouwbaarheid

Dat Toyota dit kan doen is natuurlijk te danken aan de legendarische betrouwbaarheid van de modellen van het merk, dat jaar na jaar aan de absolute top staat van de betrouwbaarheidsstatistieken. Maar zelfs als we daarmee rekening houden gooit Toyota toch een knuppel in het hoenderhok en kunnen we hopen dat ook andere merken door deze zet geneigd zullen zijn om af te stappen van de erg magere wettelijk verplichte waarborg van twee jaar zonder kilometerbeperking die ze vandaag hanteren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy