maandag, 30 mei 2022

Toyota kiest Stellantis voor grote bestelwagen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Toyota kiest Stellantis voor grote bestelwagen © Toyota
Toyota kondigde vandaag aan dat het de bestaande samenwerking met Stellantis rond bestelwagens uitbreidt. Naast een compacte en middelgrote bestelwagen zal het Japanse merk vanaf 2024 ook een grote bestelwagen betrekken bij Stellantis. Dat model komt er ook in volledig elektrische variant.


Toyota Motor Europe en Stellantis kondigden een nieuwe overeenkomst aan voor de bouw van grote bestelwagens voor de Europese markt. Dat model – dat gebaseerd zal zijn op de volgende generatie van de Citroën Jumper, Opel Movano en Peugeot Boxer – wordt de derde bestelwagen die Toyota bij Stellantis betrekt en zal naast verbrandingsmotoren ook als volledig elektrische versie aangeboden worden. 

Stellantis zal de wagens bouwen, zoals het dat vandaag al doet met de Toyota ProAce City (de in het Spaanse Vigo gebouwde Toyota-variant van de Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner) en met de Toyota ProAce (de in het Franse Hordain gebouwde Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Peugeot Expert bij Stellantis). De nieuwe grote bestelwagen zal vanaf halfweg 2024 te koop zijn en zal in de Stellantis-fabrieken van Gliwice in Polen en Atessa in Italië van de band lopen. Het wordt de eerste grote bestelwagen die Toyota in Europa aanbiedt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy