vrijdag, 27 mei 2022

Parkeerapp 4411 wordt 40 procent duurder – zonder dat je daar iets voor terugkrijgt

Geschreven door  Dieter Quartier
Parkeerapp 4411 wordt 40 procent duurder – zonder dat je daar iets voor terugkrijgt © 4411
De parkeerapp 4411 kondigt per 1 juni 2022 een prijsstijging aan “vanwege de algemeen stijgende prijzen, maar ook om te kunnen blijven investeren in de verdere uitbouw van onze parkeerdienst.” Per transactie betaal je vanaf 1 juni € 0,35 in plaats van € 0,25 – een indexatie van liefst 40 procent.


Dat de prijzen algemeen stijgen, daar zal niemand het oneens mee zijn. Maar of de impact van de prijsinflatie een tariefwijziging van deze omvang verantwoordt, daarover rijzen grote twijfels. 4411 is immers een digitaal platform, geen producent of bedrijf dat een grote voertuigvloot operationeel moet houden, bijvoorbeeld.

Het bedrijf verzacht de pil door aan te kondigen dat er voor gratis parkeersessies geen transactiekosten meer in rekening worden gebracht. Ben je als klant niet zo veel mee: zo’n gratis sessie is uitzonderlijk, want meestal blijf je langer dan een kwartiertje staan met je auto.

Tweede zoethoudertje van 4411: “We werken momenteel hard aan enkele nieuwigheden die we binnenkort graag delen met jou!” De normale gang van zaken is dat je je dienstenaanbod eerst uitbreidt en dan je tarief desgevallend verhoogt, dachten wij.

“Ook het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsdiensten in onze app houdt ons bezig. Wij stappen binnenkort de wereld van de elektrische wagens in ⚡️ Laad jij dan met ons mee?” Euhm, niet als ik met een gewone auto met verbrandingsmotor rijd, beste 4411. Fijn dat jullie daarin investeren, maar de meerderheid van jullie klanten voelt zich hierdoor niet aangesproken.

Andere parkeerapps?

4411 is in ons land haast incontournable als parkeerapp. Ze biedt de grootste dekking: je kunt er in 96 steden mee betalen voor je straatparkeersessie. Toch zijn er alternatieven. Park Mobile, bijvoorbeeld. Je betaalt € 0,39 per sessie tenzij je een maandabonnement neemt van € 2,5. Dan zijn er geen verdere kosten meer voor je parkeersessies.

Daarnaast heb je ook Easy Park. Daarbij betaal je 15 procent van de totale parkeerkosten als vergoeding. Kost je parkeersessie bijvoorbeeld € 3, dan betaal je € 0,45 aan Easy Park. Je kunt ook een abonnement nemen voor € 1,99 per maand en dan valt de vergoeding van 15 procent weg. Ook Yellow Brick is het overwegen waard: deze app vraagt € 0,30 per parkeersessie, ofwel € 0,75 per week.

De goedkoopste op de markt is ongetwijfeld Seety. Deze gratis parkeerapp kun je gebruiken in 10 Belgische steden en garandeert lagere transactiekosten dan die van andere apps. In Brussel betaal je bijvoorbeeld amper € 0,20 per transactie, in  Antwerpen zelfs helemaal niets. Handig is ook de interactieve parkeerkaart van Seety, waarmee je eenvoudig de verschillende parkeerzones en hun tarieven kunt identificeren. De groene zones op de kaart zijn bijvoorbeeld gratis, de rode zones zijn de duurste van de betalende zones en dus te vermijden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy