maandag, 13 oktober 2014

Gekker kan het niet meer

Opel Corsa en Choupette poseren voor Karl Lagerfeld

Modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld wist een wel heel bijzonder model, namelijk Choupette Lagerfeld, te overtuigen om met hem samen te werken aan een project voor Opel. De kat van de couturier – een prachtige heilige Birmaan – is, naast de Corsa, de ster van de Opel kalender voor 2015. "Het thema 'Supermodel op auto' begint langzaam wat saai te worden. Karl Lagerfeld vond een nieuwe en frisse benadering van het concept," aldus Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel. Müller was aanwezig tijdens de foto­sessie met Karl Lagerfeld en is in de wolken met het project. "De vijfde generatie van de Corsa werd zopas gelanceerd. De voorbije 32 jaar werd hij met talloze supermodellen gefotografeerd. Er was maar één manier om dat op een bijzondere manier te overtreffen: Choupette," zei de marketingexpert met een knipoog.

Lagerfeld volgde Choupettes verkenning van de nieuwe Corsa in een Parijse studio. Zijn camera legde de viervoetige ster, met 42.000 Twittervolgers en schitterende blauwe ogen, vast terwijl ze kennis maakte met elk detail van de nieuwe Opel. Fluwelen pootjes op het stuurwiel, een sprong van de motorkap of tijdens een korte pauze in een kinderstoeltje: de sterfotograaf en zijn model toonden dat de nieuwe Corsa ruimte, kwaliteit en design van hoog niveau biedt.

Dat een kat van een dergelijk project geniet, is allesbehalve alledaags. Maar de nauwe band tussen Lagerfeld en Choupette maakte de fotoshoot gemakkelijk. "Choupette deed het fantastisch – precies wat ik van een ster zou verwachten. Ze was relaxed, of ze zich nu achter het stuur of op het dak van de Opel bevond. Ze was helemaal niet gespannen. Na afloop heeft ze echter twaalf uur geslapen," aldus Lagerfeld.

"Karl Lagerfeld is synoniem voor esthetiek, lifestyle en elegantie – net als onze nieuwe Corsa. En dat is precies wat Karl Lagerfeld met zijn foto's uitdrukt. De fotosessie en de kalender benadrukken opnieuw wat Opel kenmerkt: innovatieve auto's, baanbrekend design en een aantrekkelijke uitstraling," voegde Müller eraan toe.

Karl Lagerfeld is niet alleen beroemd om zijn creativiteit in de mode, maar is ook een vermaard fotograaf wiens werk in verschillende musea over de hele wereld is tentoongesteld en het voorwerp uitmaakt van verscheidene kunstboeken. Hij fotografeerde tal van reclamecampagnes (onder andere Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld) en levert geregeld bijdragen aan heel wat internationale modebladen. Maar ook Choupette is geen nieuwkomer in de fotostudio, hoewel ze er nog nooit zoveel tijd aan een opdracht heeft gewijd als voor de Corsa. De beroemde kat poseerde al voor de cover van de Duitse Vogue in de armen van supermodel Linda Evangelista.

Linda Evangelista maakte overigens deel uit van de reclamecampagne met supermodellen voor de Corsa aan het einde van het vorige millennium toen ze in een Opel-spot verscheen met Christy Turlington, Tatjana Patitz, Kate Moss en Naomi Campbell.

Choupette Lagerfeld is al de tweede kat met een hoofdrol in de campagnes voor de Opel Corsa. In de spot voor de eerste generatie van de Corsa (1982 – 1993), zit Tom, de antiheld uit de tekenfilms, de muis Jerry achterna die aan het stuurwiel van de wendbare kleine auto zit.

De vijfde generatie van de Opel Corsa maakt indruk met het nieuwe, minimalistische en, zoals gewoonlijk, ruime interieur, met de hoogstaande connectiviteit dankzij het IntelliLink-infotainmentsysteem en met hypermoderne rijhulpsystemen. Het dynamische silhouet van de Corsa past in Opels designfilosofie: vloeiende, sculpturale vormen in combinatie met nauwkeurig ontworpen details. Dit is het aanbod dat de nieuwe Corsa ter beschikking heeft om het 32 jaar durende succesverhaal in een zeer competitief segment voort te zetten.

De foto's voor de Corsa-kalender die Karl Lagerfeld heeft genomen, worden begin volgend jaar voorgesteld op een vernissage. De vorige Opel-kalender, die in samenwerking met Bryan Adams werd geproduceerd, spitste zich toe op de Opel ADAM.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy