vrijdag, 13 mei 2022

Vernieuwde Lexus UX250h: beter infotainment, aangescherpt rijgedrag.

Geschreven door  Dieter Quartier
Vernieuwde Lexus UX250h: beter infotainment, aangescherpt rijgedrag. © Lexus
De kleinste cross-over van Lexus krijgt halfweg zijn carrière een update. Zoals steeds bij de Japanners moet je geen revolutie verwachten, maar een geactualiseerd aanbod. Vooral het infotainment zet een grote stap voorwaarts.

05 Lexus UX krijgt upgrade meer technologie meer keuzemogelijkhedenDe nieuwe UX profiteert van de nieuwe multimediasystemen van Lexus, die zorgen voor een snellere respons, een intuïtievere bediening en meer functionaliteit. Afhankelijk van de uitrustingsklasse is het display 8 of 12 duim groot.  De trackpadbediening maakt plaats voor touchscreentechnologie. 

20 Lexus UX krijgt upgrade meer technologie meer keuzemogelijkhedenBovendien zijn de nieuwe displays 143 mm meer naar voren op het dashboard geplaatst, waardoor ze dichter bij de bestuurder staan voor een comfortabele bediening. Cloudgebaseerde navigatie wordt standaard meegeleverd, met toegang tot realtime weg- en verkeersinformatie om de rit gemakkelijker te kunnen plannen. Het 12-duimsysteem heeft ook een ingebedde navigatie, zodat je ook probleemloos kunt navigeren waar geen cloudverbinding beschikbaar is.

Hey Lexus!

Ook nieuw is de virtuele spraakassistent, die je tot de orde roept via het bijster originele commando "Hey Lexus". Telefoneren, de audio- en klimaatregeling bedienen en op het net zoeken: vraag het, en de UX doet het. Het systeem kan worden gekoppeld aan cloud-informatie, zodat je bijvoorbeeld naar de brandstofprijzen in de buurt. Het is zo geprogrammeerd dat het meer woorden begrijpt en opdrachten beter herkent wanneer er achtergrondgeluid is - het geluid hoeft niet te worden gedempt en de microfoons kunnen herkennen of het de bestuurder of de passagier naast de bestuurder is die spreekt. ​

Afstandsbediening

Met de Lexus Link smartphone-app kun je op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen en de airconditioning bedienen, zodat de auto kan worden gekoeld of verwarmd voordat je vertrekt. De geïntegreerde communicatiemodule maakt ook over-the-air software-updates mogelijk, zodat het systeem continu wordt verbeterd en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

Strakker door de bocht

Verbeteringen aan het 2022-model omvatten maatregelen om de stijfheid van de carrosserie verder te verhogen met extra laspunten aan de onderrand van de langsbalkopening en de onderste achterpaneelopening, en een stijvere stalen achterportierversteviging.
08 Lexus UX krijgt upgrade meer technologie meer keuzemogelijkhedenDat zou moeten leiden tot een strakkere wegligging. De F Sport profiteert daarenboven van een stijvere verbinding tussen de bovenkant van de bevestiging van de stuurinrichting en het ophangingselement. In lijn met deze extra stijfheid is de dempingskracht van de schokdemper op juiste wijze aangepast voor optimale prestaties, aldus het persbericht.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy