dinsdag, 10 mei 2022

Bentley verlengt wielbasis Bentayga voor meer ruimte achterin

Bentley verlengt wielbasis Bentayga voor meer ruimte achterin © Bentley
Mogelijk vonden sommige klanten de Bentley Bentayga achterin toch wat te krap. Daarom stelt het Engelse luxemerk nu de Bentayga EWB voor. Die nieuwe variant heeft een 18 centimeter langere wielbasis dan de al niet bepaald kleine “gewone” Bentayga.


BentaygaEWB 6De Bentayga EWB meet 5,32 meter en is daarmee 18 centimeter langer dan de 5,14 meter lange normale versie. De wielbasis groeit daarbij van 2.995 mm naar 3.175 mm, waarbij de extra lengte volledig voor de achterste passagiers bestemd is.

De achterportieren groeiden natuurlijk mee met de wielbasis en zijn nu ook elektrisch te sluiten. Uiterlijk herken je de EWB aan zijn langere wielbasis – natuurlijk – maar ook aan de verticale spijlen in de grille. Het glazen panoramadak groeide mee met de wielbasis en is nu ook 12,5 centimeter langer dan op de klassieke Bentayga.

Extra luxe

De extra luxe die de Bentayga EWB biedt bestaat niet alleen uit meer beenruimte achterin, maar komt ook tot uiting in de “Bentley Airline Seat”, de meest luxueuze zetels die Bentley ooit maakte. BentaygaEWB 9Ze zijn op 22 manieren verstelbaar, de rugleuningen kunnen tot 40 graden versteld worden. De auto climate seat-technologie registreert de temperatuur van de passagier en de vochtigheid van het oppervlak en bepaalt dan of er warmte, ventilatie of beide tegelijk moeten worden toegepast om voor een optimaal thermisch welzijn te zorgen. BentaygaEWB 7Ondertussen zorgt een aanpassingssysteem automatisch voor microaanpassingen aan de zitpositie en de drukpunten, door de druk op het zitoppervlak te meten en op 177 individuele drukpunten over zes volledig onafhankelijke drukzones voor meer of minder druk te zorgen en er zo voor te zorgen dat de passagiers fris als een hoentje weer uitstappen.

De verlengde Bentayga wordt alleen aangeboden in combinatie met de vier liter grote V8 van 550 pk en heeft altijd vierwielsturing, wat een première is voor de Bentayga. Daardoor heeft de lange versie met 11,8 meter een 7% kleinere draaicirkel dan de kortere klassieke versie. 

De nieuwe versie belooft vooral in Azië erg populair te zijn en moet Bentley helpen om het al niet onaardige aantal van 14.659 verkochte Bentayga’s vorig jaar – een record – verder op te drijven.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy