donderdag, 07 mei 2015

Nieuwe BMW 3 Reeks

De BMW 3 Reeks is de grondlegger van het segment van de moderne sportberline. Gedurende nu al zes modelgeneraties vormt de BMW 3 Reeks de standaard voor uitmuntende dynamische eigenschappen, efficiëntie en design, die een sportieve rijervaring aan een onklopbare dagelijkse functionaliteit koppelt op een manier die het gevoel sterk aanspreekt.
Zowat één op vier verkochte BMW’s is een BMW 3 Reeks Berline of BMW 3 Reeks Touring, wat van deze modellenreeks de meest succesvolle in het assortiment van het merk BMW maakt. 

Upgrade

Het design van de nieuwe BMW 3 Reeks onderscheidt zich met nog preciezere lijnen en tal van verbeterde details. Vooraan maken nieuwe schorten met vernieuwde luchtinlaten een bredere indruk. Het fraaie design van de achterschort, met specifiek sierelement voor de uitrustingsversie, en de standaard LED- achterlichten beklemtonen eveneens de breedte van de wagen en daardoor zijn sportieve uiterlijk. Het interieur maakt intussen een nog klassiekere indruk met nieuwe materialen en extra chroomelementen voor de bedieningselementen, verluchtingsopeningen en het centrale bedieningspaneel. De vernieuwde middenconsole met schuifklep voor de bekerhouders maakt beter gebruik van de opbergvlakken voor de versnellingspook en tilt de uitstekende ergonomie van de BMW 3 Reeks naar een nog hoger niveau. 

Nieuwe motoren, nog efficiënter. 

Elk van de drie-, vier- en zescilinder benzinemotoren voor de BMW 3 Reeks en de viercilinder dieselmotoren in de BMW 316d, BMW 318d en BMW 320d behoort nu tot een nieuw ontwikkelde, modulaire BMW EfficientDynamics motorenfamilie. Voorzieningen zoals de vernieuwde turbocompressoren laten de nieuwe viercilinder dieselmotoren nog vinniger reageren, terwijl de driecilinder benzinemotor een nieuwe aanwinst is voor de BMW 3 Reeks. De 318i, de nieuwe instapper die de 316i vervangt, beschikt in het vervolg over een driecilinder benzinemotor, bekend uit de 2 Serie, 1 Serie en Mini Cooper. De 1,5 liter driepitter levert overeenkomstig met de andere modellen 136 pk.Voor het eerst verkrijgbaar in de BMW 3 Reeks is de viercilinder benzinemotor in de  320i met 184 pk. Een wereldprimeur is echter de viercilinder motor in de 330i die 258 pk levert en de zescilinder benzinemotor die in de 340i 326 pk uit het blok perst. Ondanks hun superieure kracht werd ook de efficiëntie van de motoren nog verder verbeterd; brandstofverbruik en CO2 -uitstoot werden met nog eens 11 procent teruggedrongen. De nieuwe 320d EfficientDynamics Edition Berline levert een vermogen van 163 pk, maar stoot slechts 99 g/km of CO2 uit met de 8- versnellingsbak Steptronic en standaardbanden. 

Nieuw navigatiesysteem Professional en LTE GSM-technologie. 

BMW speelt een toonaangevende rol in de onderlinge verbinding tussen bestuurder, wagen en buitenwereld. De reeks producten en diensten van BMW ConnectedDrive biedt een unieke keuze uit internetdiensten en innovatieve rijhulpsystemen die speciaal werden ontworpen voor meer comfort en veiligheid. Het Head-Up Display in kleur in de nieuwe BMW 3 Reeks bijvoorbeeld geeft alle relevante informatie rechtstreeks weer binnen het gezichtsveld van de bestuurder, zodat hij zich volledig op de weg kan concentreren. Het navigatiesysteem Professional maakt indruk in stadscentra, in het bijzonder met een snellere start, een aanzienlijk snellere routeberekening en een nog realistischere 3D-weergave. De navigatiekaarten worden gedurende een periode van drie jaar automatisch en kosteloos bijgewerkt. In de woonstreek van de eigenaar kunnen deze updates dankzij de geïntegreerde SIM-kaart automatisch via het GSM-netwerk worden gedownload. De nieuwe BMW 3 Reeks is het eerste model (afhankelijk van de uitrusting) in het segment van luxueuze, sportieve middenklassewagens, dat standaard met de op dit ogenblik snelste GSM-technologie (LTE) is uitgerust. Park Assist maakt nu ook automatisch parallel parkeren mogelijk, terwijl Auto PDC bij het manoeuvreren automatisch de parkeersensoren vooraan inschakelt. 


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy