zondag, 10 april 2022

Elektrische Maserati GranTurismo te zien bij Formule E-GP van Rome

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische Maserati GranTurismo te zien bij Formule E-GP van Rome © Maserati
Maserati toonde dit weekend voor het eerst een prototype van de eerste elektrische auto van het merk, de GranTurismo Folgore. Tijdens de Rome E-Prix bestuurde Carlos Tavares, CEO van Stellantis, het prototype over het circuit.


De nieuwe GranTurismo zal als allereerste Maserati ooit volledig elektrisch aangedreven worden en zal vanaf volgend jaar gebouwd worden in de Mirafiori-fabriek. De naam Folgore, die Maserati aan al zijn elektrische modellen geeft, is Italiaans voor bliksem.

Karakteristieke Maserati-sound

De GranTurismo is bekend omwille van de fabelachtige klank van zijn V8 en Maserati stelt in het persbericht dat de nieuwe “de karakteristieke Maserati-sound” zal krijgen. Hoe ze dat gaan doen met een elektrische aandrijflijn is nog maar de vraag.

Volgens de geruchtenmolen zou de GranTurismo Folgore over drie elektromotoren beschikken die samen meer dan 1.200 pk zouden leveren en de auto ergens onder de drie seconden naar de 100 km/h moeten stuwen.

Naast de GranTurismo zal ook van de MC20 een elektrische variant afgeleid worden, terwijl ook de Quattroporte, Levante en Grecale elektrische versies krijgen in de nabije toekomst. Vanaf 2025 bestaat van elke Maserati een geëlektrificeerde variant en rond 2030 zal het hele gamma van de constructeur louter elektrisch zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy