woensdag, 30 maart 2022

Van Mossel neemt 9 Mercedes-vestigingen van Vereenooghe over

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Van Mossel neemt 9 Mercedes-vestigingen van Vereenooghe over © Van Mossel
Er komt werkelijk geen einde aan de overnamereeks van de Nederlandse Van Mossel-groep. Naast talloze andere garages hadden de Nederlanders ook al 4 Mercedes-Benz vestigingen in bezit, een aantal dat nu tot 13 stijgt door de overname van de Groep Vereenooghe die in West-Vlaanderen over 9 Mercedesgarages beschikte.


Door de overname van de 9 Mercedesgarages van Vereenooghe versterkt Van Mossel Auotmotive Groep haar positie als grootste autoverkoper in de Benelux. De garages van Vereenooghe in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Oostende, Knokke en Jabbeke vullen de reeds tot de groep behorende Mercedes-verkooppunten in Turnhout en Brecht aan. Door de overname wordt Van Mossel ook de grootste Mercedes-Benz Trucks verdeler van het land, met vestigingen in Deurne en Duffel.

Familiebedrijf

Groep Vereenooghe heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1930, terwijl het familiebedrijf in 1969 officieel Mercedes-Benz concessiehouder werd. Met de overname van Auto Terminus was Groep Vereenooghe zelf ook al op een grotere schaal gaan opereren. Zaakvoerders Alain en Michel Vereenooghe behoren inmiddels tot de derde generatie en beseffen wilden, onder meer omdat directe opvolging niet verzekerd is, de toekomst van het bedrijf garanderen door Groep Vereenooghe over te laten aan Van Mossel Automotive Groep.

Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3 800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van € 210 miljoen. 

€ 3,5 miljard omzet

Van Mossel is met ruim 4.600 medewerkers en een omzet van zo’n € 3,5 miljard een enorme speler in de autoverkoop in België en Nederland. In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en verdeelt het de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Verder exploiteert Van Mossel meerdere Used Cars vestigingen en heeft de groep een eigen keten van carrosseriebedrijven. 

Daarnaast heeft Van Mossel via de International Car Lease Holding met een wagenpark van circa 94.000 voertuigen ook een belangrijk aandeel op de leasemarkt, met in ons land DirectLease, Westlease en J&T Autolease als dochterondernemingen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy