maandag, 13 oktober 2014

Snellere Porsche 911

De tweede generatie van de Porsche 911 Carrera GTS is klaar om in productie te gaan.

Vier modellen – een coupé en een cabriolet, elk beschikbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving – vatten post in het gamma tussen de 911 Carrera S en de sportiefste toerismewagen die zich als geen ander tot circuitgebruik leent: de 911 GT3. Tot de ingrediënten die borg staan voor sterkere dynamische prestaties en nog meer rijplezier behoren het vermogen van 430 pk (316 kW), het Sport Chrono Pack en het PASM – het vermaarde actieve schokdempingssysteem dat de vrije hoogte van de auto met tien millimeter kan verlagen.

Door het verbeterde motorrendement kan de 911 Carrera GTS ook bogen op snellere acceleraties en een hogere topsnelheid, zonder daarom het brandstofverbruik over de gemengde cyclus in vergelijking met de modellen van de 911 Carrera S te compromitteren. In combinatie met de PDK-overbrenging (Porsche Doppelkupplung) werkt de 911 Carrera GTS de sprint van 0 tot 100 km/h af in 4,0 seconden (Cabriolet: 4,2 seconden). De topsnelheid van elk GTS-model overschrijdt de drempel van 300 km/h. Met een top van 306 km/h is de handgeschakelde Coupé met achterwielaandrijving de snelste van de vier.

Dankzij hun uitgebreide uitrusting vormen deze nieuwe modellen ook tariefgewijs een verleidelijk aanbod. Zo zijn de bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS) en de sportuitlaat met onimiteerbare GTS-sound standaard. Bovendien genieten de bestuurder en zijn passagier van de weelde en het welbehagen dat enkel een interieur bekleed met alcantara kan bieden. Dit edele materiaal wordt op de sportstoelen net als bij de andere GTS-modellen van Porsche gecombineerd met leder.

Aan de buitenzijde vallen de nieuwe GTS-modellen van de 911 meteen te onderscheiden van de andere Carrera-versies. Zo beschikken alle nieuwe 911 Carrera GTS over hetzelfde “lichaam” als de 911 Carrera 4, met zijn kenmerkende gespierde wielkasten achteraan die in dit geval standaard 20-duimvelgen omhullen met matzwart gelakte centrale moeren. Aan de voorzijde wordt de visuele identiteit dan weer geaccentueerd door de toevoeging van enkele specifiek afgewerkte elementen en bi-xenonkoplampen achter gerookt glas. De zwarte decoratieve stroken op de specifieke luchtinlaat van de GTS en de zwarte verchroomde uitlaatpijpen zorgen voor de finishing touch.

Met de komst van deze nieuwe hoogperformante modellen omvat het 911-gamma voortaan twaalf sportwagens, beschikbaar met drie verschillende motoren, als coupé of cabriolet, met achterwiel- of vierwielaandrijving. De 911 Carrera GTS en 911 Carrera 4 GTS worden begin november 2014 in de Belgische Porsche Centres verwacht

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy