woensdag, 16 februari 2022

Skoda Fabia Monte Carlo: pro-forma rally-versie

Geschreven door  Dieter Quartier
Skoda Fabia Monte Carlo: pro-forma rally-versie © SKODA
Met de lancering van de nieuwste Monte Carlo-variant vervolledigt Škoda zijn nieuwe Fabia-gamma van de vierde generatie. Hij knipoogt naar de talrijke overwinningen van het merk in de legendarische Monegaskische rally, maar een pk-monster is het niet. 


Je zou verwachten dat Skoda enkel de krachtigste benzineversie in de Monte Carlo zou lepelen, maar dat is niet zo. Je hebt zelfs keuze uit drie 1,0-litermotoren met drie cilinders en een viercilinder 1.5 TSI, met vermogens die variëren van 59 kW (80 pk) tot 110 kW (150 pk).
06 FABIA MONTE CARLODe sportieve look van de Fabia wordt nog versterkt door details zoals de zwarte grille, modelspecifieke voor- en achterskirts, een zwarte achterdiffusor en zwarte lichtmetalen velgen met een diameter van 16 tot 18 inch. De gepolijste zwarte Proxima-velgen (16 inch) en Procyon-velgen (17 inch) zijn exclusief voor de Fabia Monte Carlo.
11 FABIA MONTE CARLOZitten doe je standaard op sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De hoofdtoon van het interieur is zwart, dat hier en daar wordt onderbroken door een sportief rood accent. De armsteunen op de voorportieren en het onderste deel van het dashboard zijn afgewerkt in een carbonlook. De Monte Carlo kan worden uitgerust met alle veiligheids-, assistentie- en comfortvoorzieningen, alsook met de infotainmentsystemen die in het gamma beschikbaar zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy