dinsdag, 18 januari 2022

De nieuwe modellen voor 2022: van Peugeot tot Volvo

Geschreven door  Dieter Quartier & Stijn Blanckaert
De nieuwe modellen voor 2022: van Peugeot tot Volvo © Volkswagen AG
In dit vierde en laatste merkenoverzicht onthullen we je wat er dit jaar uit de pijplijn komt bij Peugeot, Polestar, Porsche, Renault, Seat, Smart, SsangYong, Skoda Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo.


Zocht je de nieuwe modellen van Alfa Romeo tot Ferrari? Klik dan hier voor het merkenoverzicht deel 1.

Of eerder op zoek naar de nieuwigheden van Fiat tot Lexus? Die vind je hier bij ons merkenoverzicht deel 2.

Al gezien wat er bij Maserati tot en met Opel aan lekkers wordt voorbereid? Ontdek het hier

Peugeot

De nieuwe 308 (zie foto) staat op dezelfde basis als de nieuwe Opel Astra. Geen wonder dus dat beide modellen technisch haast identiek zijn. Ook hier dus plug-inhybride versies en een digitale cockpit, die er erg spacey uitziet. De 508 wordt bedacht met een facelift 4 jaar na zijn lancering. Diverse Franse media maken gewag van een 4008, die zich als sportieve broer van de 3008 zou profileren.

peugeot 308 testdrive 0921tc234 61b731690856fPolestar

Het elektrische performance-zustermerk van Volvo begint stilaan voet aan wal te krijgen in Europa nu de Polestar 2 ook verkrijgbaar is als instapversie met enkele elektromotor. In de loop van 2022 wordt het gamma aangevuld met de Polestar 3 (zie foto), een grote, sportieve cross-over die zijn technologie deelt met de toekomstige Volvo XC90.
B642080 20211202 Polestar 3 previewPorsche

In 2022 beperkt het nieuws bij Porsche zich tot een facelift van de Cayenne en de Panamera en de introductie van de Sport Turismo-variant van de Taycan (zie foto). Op de gloednieuwe, enkel nog elektrisch verkrijgbare Macan is het wachten tot 2023.
 MH15629Renault

Het elektrificatie-offensief van Renault steunt in 2022 op de Megane E-Tech en de Kangoo E-Tech Electric. De Kadjar wordt opgevolgd door de Austral (zie foto). Die wordt leverbaar als hybride en plug-inhybride. Over de Espace, de Talisman en de Scénic valt definitief het doek in 2022. Opvolgers zijn niet voorzien, al wordt er wel gefluisterd dat er een ruime elektrische familiewagen in de pijplijn zit.
BNBNDE NIEUWE SUV RENAULT AUSTRAL LAAT ZICH EEN BEETJE MEER ZIENSeat

Het wordt een mager jaar bij Seat, dat moet voortborduren op de nog recent gefacelifte Ibiza en Arona, de 3 jaar oude Leon, de in 2020 bijgewerkte Ateca en de bijna 4 jaar oude Tarraco, die halfweg zijn carrière zit en in 2022 allicht wordt geüpdatet.

Smart

2022 belooft het jaar van de wedergeboorte van Smart te worden. De nieuwe, 100% elektrische modelgeneratie is het resultaat van een samenwerking tussen Daimler en Geely (de eigenaar van onder meer Volvo, Polestar en Lotus) en wordt in China gebouwd. 

SsangYong

Ook het Zuid-Koreaanse SsangYong is klaar om een stukje van de elektrische cross-overmarkt in te palmen, met de Korando e-Motion (zie foto). De Musso krijgt een motorupdate en de Tivoli een opfrisbeurt.

SsangYongKorando 28Skoda

De succesvolle Enyaq iV krijgt een coupébroer (zie afbeelding). De middelgrote cross-over van het huis, de Karoq, ondergaat een verjongingskuur halverwege zijn carrière. Met een beetje geluk krijgen we in 2022 de vierde generatie van de Superb te zien, die naar verluidt wéér een maatje groeit en zich wat hoger op de sociale ladder hijst.
skoBNBNNdaSubaru

Er valt weinig nieuws te melden bij Subaru, dat in Europa tweede viool blijft spelen door zijn gebrek aan producten die op onze markt zijn afgestemd. Het gamma wordt wel uitgebreid met de elektrische Solterra (zie foto), die samen met de Toyota bZ4Xn werd ontwikkeld.

D55 882BNBN2

Suzuki

Bij het eigenzinnige Japanse merk staat 2022 in het teken van de grondig vernieuwde S-Cross (zie foto), een compacte cross-over met mild hybride aandrijving. We krijgen ook een bijgewerkte Vitara te zien met een hybride 1.5-motor. 
S CROSS exBBBterior01Toyota

De Aygo X (zie foto) is een beloftevolle nieuwkomer in het A-segment, met zijn stoere cross-overlooks en originele designelementen. De Corolla Cross komt zich meten met de VW T-Roc en co, terwijl de elektrische bZ4X het opneemt tegen onder meer de Skoda Enyaq iV, de Hyundai Ioniq 5 en de Kia EV6. De GR86 volgt de GT86 op en werpt zich op als een betaalbare, karaktervolle sportcoupé.

1G3CardHJJHamonVolkswagen

Pick-upfans zullen blij zijn te vernemen dat de opvolger van de Amarok (zie foto) eind 2022 het levenslicht zal zien. Wie het allemaal liever wat groener en sportiever houdt, kan bij VW terecht bij de ID.5, zeg maar de ‘Sportback’-versie van de ID.4. Hét grote nieuws bij VW is ongetwijfeld de productiestart van de I.D. Buzz (zie hoofdafbeelding van dit artikel), de elektrische reïncarnatie van de oer-Transporter.

AMAROK BBBBDesignskizze 01 NEWVolvo

Alle ogen zijn gericht op de C40, de sportieve coupébroer van de XC40 die enkel als elektrische versie beschikbaar is. In de loop van 2022 krijgt de Twin-versie het gezelschap van de betaalbaardere Single met één elektromotor. Later in het jaar mogen we de derde generatie van de XC90 verwachten, die eveneens door batterijen wordt aangedreven.
277631 VolBBBvo C40 Recharge

Dit artikel maakt deel uit van de Autonieuws “Het is geen salon’-Gids, met onder meer informatie over de nieuwe modellen in 2022, de nieuwe fiscale regels, het ‘terugverdienmodel’ van elektrische auto’s, leasing, renting, laadpalen thuis, op kantoor en onderweg, en lage-emissiezones. Download hem nu gratis!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy