maandag, 17 januari 2022

Subaru Benelux kiest Electricea als elektrische partner voor laadoplossingen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Subaru Benelux kiest Electricea als elektrische partner voor laadoplossingen © Subaru
Nu ook Subaru met de Solterra dit jaar zijn eerste elektrische auto op de markt brengt moest het merk op zoek naar een partner om bij de dealers en de klanten laadoplossingen te voorzien. De keuze viel op Electricea, een West-Vlaamse onderneming.


De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subarudealers, in België, Nederland en Luxemburg voorziet van een laadstation, maar houdt ook de ondersteuning van de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing aan hun klanten in.

Primair biedt Electricea haar eigen laadstations aan die standaard geschikt zijn voor 22kW laadvermogen en voorzien van een MID-gecertificeerde kWh-meter, communicatie-middelen, zoals Wifi, LAN en LTE en een RFID-lezer. Indien nodig kan Electricea ook andere laadoplossingen bieden, wanneer deze beter aansluiten bij de wensen/eisen van de klant. 

Daarnaast biedt Electricea laadpassen met een zeer brede dekking aan en beschikt de onderneming over een uitgebreid netwerk van installateurs. 

West-Vlaams familiebedrijf

Electricea is opgericht in 2019 en onderdeel van NV Johan Herman te Lauwe (nabij Kortrijk). De West-Vlaams familiale onderneming is al 40 jaar actief in de automotive, als groothandelaar in auto-onderdelen. Na de start van Electricea in 2019, waarbij laadstations van hoofdzakelijk één fabrikant werden verhandeld, is het bedrijf geëvolueerd naar een merkonafhankelijk leverancier van laadstations. Met een eigen cloud based beheerplatform is Electricea in staat om naast laadstations ook energieopwekking, opslag en verbruik te monitoren en te beheren. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy