zondag, 16 januari 2022

De nieuwe modellen voor 2022: van Maserati tot Opel

Geschreven door  Dieter Quartier & Stijn Blanckaert
In dit derde merkenoverzicht ontdek je wat je dit jaar mag verwachten bij Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Nissan en Opel.

Zocht je de nieuwe modellen van Alfa Romeo tot Ferrari? Klik dan hier voor het merkenoverzicht deel 1.

Of eerder op zoek naar de nieuwigheden van Fiat tot Lexus? Die vind je hier bij ons merkenoverzicht deel 2.

Maserati

2022 is het jaar waarin Maserati eindelijk zijn concurrent voor de BMW X3, Porsche Macan en consorten lanceert: de op de Alfa Romeo Stelvio gebaseerde Grecale. Een nieuwe generatie van de Gran Turismo zou helemaal aan het einde van het jaar het licht zien. In de tussentijd verwachten we ook een dakloze variant van de MC20.
Small 16831 MaseratiMC20Mazda

De op de Toyota Yaris Hybrid gebaseerde Mazda 2 Hybrid is de eerste nieuwigheid van het Japanse merk in 2022. We verwachten ook een restyling van de CX-5. Daarnaast zal de elektrische MX-30 met een wankelmotor als range-extender zijn opwachting maken en komt de plug-inhybride CX-60 als volledig nieuw model dat boven de CX-5 gepositioneerd wordt. 
1mazda2 hybrid 2022 act 4 highresMercedes-Benz

Bij Mercedes mogen we een facelift verwachten voor de A-Klasse en de B-Klasse, maar die is pas voor het jaareinde. In de tussentijd krijgen we de nieuwe SL te zien, komt de elektrische E-Klasse - de EQE - naar de showrooms en stelt het merk er mogelijk ook een SUV-variant van voor. Ook de nieuwe GLC zou er in 2022 aankomen, net als de SUV-variant van de elektrische EQS. Helemaal nieuw is de T-Klasse, een MPV op basis van de Citan, die met de EQT ook een elektrische versie krijgt. Dat de Mercedes-AMG GT 4-door in plug-inhybride uitvoering met niet minder dan 843 pk en tot 1.470 Nm dit jaar in de showrooms staat, was al bekend. 
2021 07 04 image 21c0447 013MG

Het Chinese merk met Britse roots zet met de middelgrote elektrische cross-over Marvel R een knap, overtuigend product op de weg. Hij kruist de degens met de VW ID.4 en consorten. Een trapje lager staat de gefacelifte ZS EV, die een grotere batterij kreeg en er strakker uitziet. Het MG-gamma wordt in 2022 uitgebreid met de 5, een unieke elektrische break ter grootte van de Ford Focus Clipper. 
1MG5 dynamic rear driving presskitMINI

2022 wordt een rustig jaar voor de Britse dochter van de BMW-groep. De 3-deurs, 5-deurs en cabrio kregen in 2021 nog een lichte facelift in de aanloop naar de vierde generatie van de Hatch, die in 2023 wordt voorgesteld. Ook de Countryman zou in 2023 de fakkel doorgeven aan zijn opvolger.

Nissan

Er staat heel wat op stapel bij Nissan dit jaar. De Qashqai wordt in de loop van 2022 verkrijgbaar met een hybride aandrijving. Zijn grote broer, de X-Trail, volgt in zijn voetsporen. De elektrische Ariya wil het opnemen tegen de Audi Q4 e-tron. De gezinsgerichte Townstar volgt de NV200 Evalia op en komt er uiteraard ook als elektroversie.

Opel

De Astra is helemaal klaar om Opel weer op de kaart te zetten in het segment van de middenklassers. Zijn futuristische design moet duidelijk maken dat het merk een nieuw hoofdstuk aanvat in zijn geschiedenis, waarin elektrische aandrijving en betaalbare spitstechnologie centraal staan. Zowel de 5-deurs als de break zijn verkrijgbaar als plug-inhybride. De Corsa-e en Mokka-e zouden een sportieve GSe-versie krijgen. 

01 Opel Astra 517909

Dit artikel maakt deel uit van de Autonieuws “Het is geen salon’-Gids, met onder meer informatie over de nieuwe modellen in 2022, de nieuwe fiscale regels, het ‘terugverdienmodel’ van elektrische auto’s, leasing, renting, laadpalen thuis, op kantoor en onderweg, en lage-emissiezones. Download hem nu gratis!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy