dinsdag, 11 januari 2022

Dieters favoriete auto’s van 2021

Geschreven door  Dieter Quartier & Stijn Blanckaert
We kregen met de redactie heel wat leuke auto’s onder onze bips geschoven in 2021. In totaal kwamen meer dan 100 modellen aan bod. Onze favorieten eruit pikken was dan ook niet gemakkelijk, maar deze voertuigen reden zich net iets meer in de kijker dan de andere. Dit is de selectie van Autonieuws-redacteur Dieter Quartier.


BBVVwdmp 200510 01649a
De plezantste auto van 2021: Ford Mustang Mach 1

Een dikke Amerikaanse muscle car met een handgeschakelde zesbak: efficiënt, politiek correct of ecologisch is het niet, maar wat een fun. Van nul naar honderd snellen kan hij in 4,8 seconden. Dankzij de dubbele koppelingsschijf en de rev matching is schakelen een waar genot. Ford omschrijft de tot 460 pk opgekietelde V8 van vijf liter als “reward-to-rev”. Met andere woorden, je moet hem in de toeren jagen om er het maximum uit te halen. Je wordt daartoe ook aangemoedigd door de vette soundtrack. Ook op dit vlak is er een geen replacementvoor displacement, laat staan voor het aantal cilinders… 
112132MG Marvel R PRESS KIT 10 BelgiumDe meest verrassende auto van 2021: de MG Marvel R 

Met de Marvel R bewijst MG dat het lachen met Chinese constructeurs nu wel snel voorbij zal zijn. Deze knap gelijnde cross-over kruist de degens met kleppers als de VW ID.4, de Skoda Enyaq iV, de Hyundai Ioniq 5 en de KIA EV6. Tot onze aangename verrassing is dit een ronduit volwassen auto die zelfs kritische bestuurders overstag zou kunnen doen gaan. De prestaties van de Tri-Motor zijn verbluffend: na 4,9 seconden tikt hij het 100 km/h-streepje aan. Ook het interieur mag gezien worden, met zijn gigantische aanraakscherm, verzorgde assemblage en mooie materialen.
KIAEV6DIETERTETSDe auto die ik zelf zou kopen: KIA EV6

De elektrische cross-over van Kia biedt een totaalpakket dat me erg aanspreekt. Ik ben fan van zijn extraverte design, zijn evenwichtige rijgedrag en zijn technologische arsenaal. De 800V-technologie maakt supersnel laden mogelijk en bovendien kan de EV6 (krachtige) elektrische apparaten voeden – inclusief andere elektrische auto’s. Kers op de taart: Kia kan een mooie ecologische productiebalans voorleggen en maakt gebruik van gerecycleerde plastics voor het interieur – zonder dat dat de visuele of tactiele kwaliteit beïnvloedt.   

Dit artikel maakt deel uit van de Autonieuws “Het is geen salon’-Gids, met onder meer informatie over de nieuwe modellen in 2022, de nieuwe fiscale regels, het ‘terugverdienmodel’ van elektrische auto’s, leasing, renting, laadpalen thuis, op kantoor en onderweg, en lage-emissiezones. Download hem nu gratis!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy