zaterdag, 08 januari 2022

De nieuwe modellen voor 2022: van Alfa tot Ferrari

Geschreven door  Dieter Quartier & Stijn Blanckaert
De nieuwe modellen voor 2022: van Alfa tot Ferrari © Ferrari
Ook 2022 belooft een grand cru te worden in autoland. Er komen heel wat interessante nieuwkomers uit de pijplijn, die steeds meer gevuld wordt met elektrisch aangedreven modellen. 

In dit eerste deel ontdek je wat voor lekkers er wordt klaargestoomd bij Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Cupra, Dacia, DS en Ferrari.

Alfa Romeo

Alfa Romeo wacht al sinds 2019 op de beloftevolle Tonale, een compacte SUV die zowel met een volledig elektrische als met een plug-inhybride aandrijflijn wordt aangeboden en op het platform van de Jeep Compass staat. Hij zou halverwege 2022 dan eindelijk gelanceerd worden.

Audi

Het wordt een mager jaar bij het merk met de vier ringen. De A8 limousine werd pas vernieuwd en  het enige wat we volgens de Belgische importeur mogen verwachten, is een afgeleide van de A3 en een facelift voor de e-tron. 

BMW

Het bombardement aan nieuwigheden bij BMW gaat ook in 2022 onverminderd voort. Zo wordt de tweede generatie van de 2 Active Tourer dit jaar in de showrooms verwacht. De 3-Reeks ondergaat net als de 8-Reeks een zogenaamde LCI of Life Cycle Impulse. Ook de X7 gaat langs bij de wellnesskliniek voor een facelift en krijgt een resoluut sportieve plug-inhybride broer die naar de naam XM luistert. Dé blikvangers bij BMW zijn echter de elektrische 7-Reeks die i7 zal heten en de elektrische X1, die beide tegen het einde van het jaar verwacht worden. De nieuwe generatie van de ultrasportieve M2 komt er tegen het einde van de zomer aan en de M3 Touring zal rond het jaareinde als eerste M3-break de reeks nieuwigheden vervolledigen.
P90445BNBNBN515 highRes bmw concept xm 11 21Citroën

De C1 verdwijnt net als de C4 Cactus en C4 Spacetourer uit het gamma, maar de al in de lente van 2021 aangekondigde C5 X wordt dit jaar eindelijk in de showrooms verwacht. Het wordt het vlaggenschip van het Franse merk. De C5 Aircross krijgt in het voorjaar een grondige facelift. De Berlingo zou in de herfst zijn neus bijpoederen.

Cupra

Bij dit sportieve submerk van Seat staat het begin van 2022 in het teken van de lancering van de eerste elektrische Cupra, de Born. De topversie van de Formentor, VZ5 genaamd en uitgerust met een vijfcilinder van Audi-origine met niet minder dan 390 pk, komt het gamma naar boven toe vervolledigen.

Dacia

Dit voorjaar pakt Dacia uit met de Jogger, een kruising tussen een break en een SUV en de goedkoopste gezinsauto met zeven plaatsen op de markt. Prijzen nieuwe BBBBBBBDacia JoggerHij is nu al te koop vanaf € 14.790. Of er effectief een grotere SUV komt boven de Duster – bronnen zeggen dat hij Bigster zou gaan heten – is niet zeker.

DS

2021 was een belangrijk jaar waarin de DS 9 en de knappe DS 4 gelanceerd werden. Tegen de herfst van 2022 geeft het haute couture-merk de 7 Crossback een facelift en tegen het jaareinde mag ook de 3 Crossback onder het mes. 

Ferrari

Ferrari biedt met de 296 GTB voor het eerst een plug-inhybride met een V6-motor aan. Hij krijgt mogelijk nog dit jaar het gezelschap van de langverwachte Purosangue, Ferrari’s eerste SUV die de concurrentie moet aangaan met de Lamborghini Urus en Aston Martin DBX.

01 296 GTBBBBBBBB 34 ant

Dit artikel maakt deel uit van de Autonieuws “Het is geen salon’-Gids, met onder meer informatie over de nieuwe modellen in 2022, de nieuwe fiscale regels, het ‘terugverdienmodel’ van elektrische auto’s, leasing, renting, laadpalen thuis, op kantoor en onderweg, en lage-emissiezones. Download hem nu gratis!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy