woensdag, 22 december 2021

Schade bestelwagens einde lease: een correcte inschatting?

Geschreven door  Advertorial Athlon
Schade bestelwagens einde lease: een correcte inschatting? © Athlon

Ondernemers en kmo’s zullen het bevestigen: lichte vrachtvoertuigen lopen door hun intensieve gebruik meer schade op dan een personenwagen. Bij een operationele leasing wordt rekening gehouden met het harde leven van een bestelwagen wanneer hij op het einde van het contract wordt ingeleverd, zeker als je kiest voor VanLease van Athlon.

Een bestelwagen leasen heeft heel wat voordelen; Alle risico’s zijn afgedekt, je wordt helemaal ontzorgd en je spaart tijd en onkosten uit. Bij afloop van het contract moet het voertuig weer ingeleverd worden. Specialisten beoordelen dan ook de schade aan het voertuig.

De bepaling van aanvaardbare gebruiksschade gebeurt bij Athlon aan de hand van de Renta-norm. Athlon past echter een veel milder tarief toe voor utilitaire wagens als het aankomt op schade einde rit. Voor een bestelwagen worden niet dezelfde normen gehanteerd als bij een personenwagen

Athlon hanteert hiervoor een schadematrix op maat van de bestelwagens. De leasefirma weet immers dat een bedrijfsvoertuig veel intensiever gebruikt wordt en dat de kans op een hogere gebruiksschade dan ook navenant is. Kleine krassen op bumpers en carrosserie, slijtageplekken en dergelijke worden met een milder oog bekeken. Excessieve schade en schade die buiten het normale gebruik van het voertuig vallen, worden wel in rekening gebracht.

Hoe zit het met de inrichting?

Bestelwagens krijgen vaak een specifieke inrichting mee – denk aan kasten, rekken, wandbekleding, enzovoort. Die kan desgewenst opgenomen worden in het leasecontract bij Athlon. Als dat het geval is, dan is ook het risico op de inrichting afgedekt.

De inrichting wordt (in tegenstelling tot het voertuig zelf) tot nul afgeschreven tijdens de duurtijd van het contract. Op het einde van de rit heeft ze boekhoudkundig geen waarde meer. Athlon biedt de klant de mogelijkheid om de inrichting er zelf uit te halen of uit te bouwen (uitbouwkosten zijn ten laste van de klant). Er is ook een mogelijkheid om de inrichting over te bouwen naar een volgend voertuig.

Athlon zorgt er dus in alle gevallen voor dat het inleveren van een voertuig einde contract pijnloos en zonder onaangename verassingen kan verlopen. 

Wil je meer informatie over leasing van bestelwagens voor kmo’s en zelfstandigen? Neem dan contact op met Athlon.

Advertorial Athlon

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy