vrijdag, 01 mei 2015

Vierde editie van de BMW Motorrad Day

De BMW Motorrad Day Belux vindt dit jaar voor de vierde keer plaats op 14 juni in Spa-Francorchamps. De BMW Motorrad Day maakt deel uit van het SoulFuel Weekend evenement. Het verwelkomt dan ook alle liefhebbers en eigenaars van motoren en scooters.

Na Mettet in 2012 en Court–Saint-Etienne in 2013 vinden de BMW Motorrad Day voor het tweede jaar op rij plaats op het circuit van Spa- Francorchamps op de afsluitdag van het SoulFuel Weekend evenement.

De BMW Motorrad Day werd georganiseerd om alle liefhebbers van het merk een 360° ervaring met BMW Motorrad aan te bieden. De BMW Motorrad Day is sinds vorig jaar geïntegreerd in een groter Belgisch motorevenement zijnde SoulFuel. Niet minder dan 3 000 deelnemers zetten vorig jaar koers naar de Ardense heuvels voor de eerste, erg geslaagde editie. Dit jaar verwachten we nog meer bezoekers dankzij extra activiteiten en een stevig animatieprogramma in lijn met de aangeboden thema’s.

Troy Corser en de BMW S 1000 RR

SoulFuel toont de verschillende werelden van BMW Motorrad doorheen heel het weekend. Wie circuit zegt, zegt uiteraard sport. De BMW Motorrad Track Day georganiseerd door EYBIS, geeft opnieuw de mogelijkheid aan liefhebbers van snelheid om ten volle te genieten van hun machine. De gloednieuwe BMW S 1000 RR zal er uiteraard volledig tot zijn recht komen. Troy Corser, tweevoudig wereldkampioen Superbike en voormalig BMW Motorrad Motorsport piloot, zal aanwezig zijn om de fans te ontmoeten.

40 jaar BMW R 90 S

Het enthousiasme voor de nieuwe BMW R nineT is enorm en toont de interesse voor klassieke modellen uitgerust met de nieuwste technologie. SoulFuel en de BMW Motorrad Day vieren de veertigste verjaardag van de BMW R 90 S waarop de BMW R nineT geïnspireerd is. De ontwerper van deze iconische motor, Hans A. Müth, zal bovendien aanwezig zijn om de creatie van dit legendarisch model te bespreken. De huidige designers stellen eveneens hun nieuwste ontwerpen voor waaronder MotoKouture die de MK23 Zandbeest presenteert. De café racers worden eveneens gevierd en hun eigenaars, net als andere motorrijders, kunnen via een roadbook genieten van bochtige droomwegen uit de omgeving. Rockabilyconcerten zijn volledig in lijn met dit thema en zorgen voor een aangename sfeer ter plaatse.

De GS, dat is avontuur!

Het wereldwijde succes van de BMW GS is er niet zomaar. Avontuurlijke ontdekkingsrijders hebben de R 1200 GS en R 1200 GS Adventure in hun hart gesloten, net als diens jonge broertjes F 700 GS, F 800 GS en F 800 GS Adventure. Touratech, bevoorrecht partner van BMW Motorrad, viert ter plaatse zijn 25-jarige bestaan en organiseert een speciale off-road testzone in samenwerking met Riding Academy en T3. De concerten “Live Drum” zorgen voor een extra avontuurlijke toets.

Touringgeest

De BMW R 1200 RT werd in 2014 gelanceerd en blijft de referentie voor liefhebbers van lange afstanden. Net zoals de zes cilinder motoren BMW K 1600 GT en GTL die het gamma vervolledigen, heeft dit model al snel de harten van de ware liefhebber van mooie mechaniek weten te veroveren. Er zal een zone gewijd worden voor de vele liefhebbers van tourmodellen. Hier zal men ook kennis kunnen maken met de tweewielers voor de stad, de maxiscooters C 600 Sport, C 650 GT en de 100% elektrische C evolution. Hier zullen eveneens navigatiecursussen aangeboden worden.

Doorlopende testritten en animatie

Wie BMW Motorrad Day zegt, zegt uiteraard ook testritten. Het volledige gamma van BMW Motorrad zal gedurende het hele weekend te ontdekken zijn. Voor de proefritten dient men zich tijdig in te schrijven. Een grote optocht zal ook plaatsvinden op het circuit zelf zodat iedereen het mooiste circuit van de wereld ook vanop het asfalt kan ontdekken. Demonstraties trial bike en moto met Belgisch kampioen Kenny Belaey staan eveneens op het programma. De gratis camping is beschikbaar vanaf vrijdag 12 juni en de toegang tot het SoulFuel Weekend evenement kost € 15 in voorverkoop ( € 20  aan de deuren). Verdere informatie en het volledige programma zijn beschikbaar op www.soulfuel.eu. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy