maandag, 06 december 2021

Nieuwe Renault Kadjar gaat Austral heten

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Renault Kadjar gaat Austral heten © Groupe Renault
Wat ons betreft, was er niks mis met de naam Kadjar. Toch heeft Renault beslist om de opvolger tot Austral om te dopen.


Waarom? Om de banden met de Kadjar door te knippen en duidelijk te maken dat het model gloednieuw is en een nieuw hoofdstuk aanvat, denken we. Austral komt overigens van het Latijnse australis, wat zoveel als ‘zuidelijk’ betekent.

Sylvia Dos Santos, Verantwoordelijke voor d naamstrategie van de Directie Global Marketing van het merk Renault (kun je dat geloven: iemand die daar speciaal voor is aangesteld), verduidelijkt: "Austral verwijst ook naar de kleuren en de warmte van het zuidelijk halfrond. Het is een naam die uitnodigt tot reizen en die perfect past bij een SUV. Zijn fonetiek is harmonieus, evenwichtig en gemakkelijk uit te spreken door iedereen en tegelijk internationaal.”

Ook als plug-inhybride

Verder weten we nog niets over de opvolger van de Kadjar, behalve dat hij 4.51 meter lang wordt en ook als plug-inhybride versie verkrijgbaar zal zijn. Volgens het Franse automagazine L’Argus gaat het om een 1.2 TCe-driecilinder die assistentie krijgt van een elektromotor om gezamenlijk 200 pk te leveren. Wie aan hybride geen boodschap heeft, kan terecht bij de bekende 1.3 TCe-viercilinder. Van een nieuwe diesel is nog geen sprake.  

Wanneer hij in het najaar van 2022 gelanceerd wordt, neemt hij het op tegen de Peugeot 3008, de Opel Grandland, de VW Tiguan, de Hyundai Tucson, de Ford Kuga en de Kia Sportage, om de voornaamste rivalen te noemen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy