vrijdag, 03 december 2021

Polestar 3: sportieve variatie op de Volvo XC90

Geschreven door  Dieter Quartier
Polestar 3: sportieve variatie op de Volvo XC90 © Polestar
Hoewel Polestar het niet met zoveel woorden zegt, kun je tussen de regels door lezen dat de toekomstige grote SUV van het merk op hetzelfde platform staat als de volgende generatie Volvo XC90. Beide modellen lopen in Noord-Amerika van de band vanaf 2022.


"We bouwen in Amerika voor Amerikanen," zegt Thomas Ingenlath, Polestar CEO. "We plannen om de Polestar 3 in 2022 te lanceren als een premium elektrische performance SUV. De wagen zal de looks van SUV's in een elektrische tijdperk mee bepalen. Het wordt ook de eerste Polestar-wagen die in Amerika wordt gebouwd."

Wat we hieruit afleiden? Dat Europa minder belangrijk is qua afzetmarkt voor de Polestar 3. De Europeanen willen immers vooral compacte en middelgrote cross-overs, maar aan het aantal plug-inhybride BMW X5’s en Mercedes-Benz GLE’s op onze wegen te zien, lijkt er toch een mooi potentieel te bestaan voor de Amerikaanse Zweed. 

De Polestar 3 deelt zijn technologie en platform met de derde generatie Volvo XC90, die in dezelfde fabriek in Charleston, South Carolina gebouwd wordt. Terwijl de Volvo over drie zetelrijen kan beschikken, houdt de Polestar 3 het bij twee. Hij gaat resoluut de sportieve toer op en belooft pittige prestaties. 

Concurrenten voor de Polestar 3 zijn er vooralsnog amper. De BMW iX is meer een XC90-rivaal, net als de toekomstige Mercedes EQE SUV en de huidige Audi e-tron. De toekomstige elektrische Porsche Cayenne (die er niet voor 2023 komt) zou misschien nog het dichtst in de buurt komen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy