woensdag, 24 november 2021

BREAKING NEWS: Nissan neemt niet deel aan het Autosalon van Brussel

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Autonieuws vernam zonet uit betrouwbare bron dat ook Nissan niet deel zal nemen aan de 99ste editie van het autosalon, de Brussels Motor Show, in januari. Dat het Japanse merk zijn deelname - die eerst nochtans bevestigd was - nu annuleert zou te maken hebben met de sanitaire situatie. Het zal dus niet mogelijk zijn om de Nissan-modellen, waaronder de nieuwe elektrische Ariya, op de Heizel te bekijken.


Daarmee is het aantal merken dat bevestigd heeft deel te nemen niet langer 50, zoals onlangs nog bevestigd door de organisatie, maar 49, en wordt het aantal belangrijke afwezigen dus nog wat groter, nadat eerst al de merken die door D’Ieteren worden ingevoerd (VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini) verstek gaven, net als Volvo, Mazda, Jaguar en Land Rover. 

Melvin Keuter, directeur Communicatie bij Nissan bevestigt de annulatie van de deelname. De verslechterende COVID-situatie is volgens Melvin Keuter de hoofdreden van de niet-deelname, om de risico’s voor de werknemers, leveranciers en partners te beperken.

Gabriel Goffoy, directeur Communicatie bij organisator Febiac reageerde als volgt: “In totaal hebben een 50-tal merken zich ingeschreven, waardoor wij nog steeds een mooi overzicht van de verschillende merken op onze markt kunnen tonen. Wij respecteren de beslissing van Nissan, al betreuren we ze vanzelfsprekend.”

Goffoy voegt er aan toe dat "FEBIAC ervoor heeft gezorgd dat het autosalon in zijn huidige configuratie met Covid Safe Ticket, mondmaskers en een monitoring van het aantal bezoeker op een oppervlakte van 60.000m2 die het mogelijk maakt de afstandsregels te volgen geen enkel risico  vormt als iedereen zich aan de regels houdt."

Nu vrijdag plant FEBIAC een bestuursvergadering met de leden en exposanten waar de sanitaire situatie grondig besproken zal worden. Goffoy sluit af met de boodschap dat “er op dit ogenblik geen veranderingen aan FEBIAC-zijde aan te kondigen zijn en dat het autosalon zoals voorzien gepland is van 15 tot 23 januari 2022."

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy