woensdag, 24 november 2021

Ionity pompt € 700 miljoen in 5.500 extra snelladers

Geschreven door  Dieter Quartier
Ionity pompt € 700 miljoen in 5.500 extra snelladers © Porsche AG
Het Europese snellaadnetwerk Ionity breidt versneld uit. De joint-venture tussen onder meer Porsche, Audi, VW, Hyundai-Kia, Ford, Daimler en BMW Group wil tegen 2025 het aantal laadpunten meer dan verviervoudigen. 


Vandaag kun je op iets minder dan 400 locaties in Europa gebruikmaken van een Ionity-lader. Per locatie zijn er gemiddeld vier laadpunten – het zijn er zo’n 1.500 in totaal. De komende vier jaar moeten er 600 locaties bijkomen en het aantal laadpunten worden opgekrikt naar 7.000. 
Het Ionity-netwerk doet een beroep op 800 volt-technologie en kan daardoor bepaalde EV’s, zoals de Porsche Taycan, de Audi e-tron GT, de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5, supersnel opladen aan een vermogen tot wel 270 kW. Klanten van de automerken die zich engageren in Ionity krijgen bovendien voorkeurstarieven.

Ionity-strategie 2.0: groter netwerk, aanzienlijk meer gemak

De uitbreiding van de Ionity-laadpunten concentreert zich niet alleen langs de Europese snelwegen, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke hoofdwegen. Deze toekomstige locaties worden voorzien van zes tot twaalf oplaadpunten. Verder worden bestaande laadstations waar veel vraag is naar snelladers uitgebreid met extra laadpunten. 

Ionity wil daarnaast het comfort en de service op de locaties aanzienlijk verhogen. Daartoe wil de onderneming meer grond verwerven om oplaadparken met eigen horeca en aangesloten winkels in te richten. 

Als teken van de toewijding aan duurzaamheid gebruiken alle Ionity-laadstations volledig hernieuwbare energie, waardoor emissievrij en CO2-neutraal rijden mogelijk wordt.

Plug&Charge binnenkort mogelijk

Bij Audi kun je trouwens vanaf december compatibele (lees: na week 48 van dit jaar gebouwde) modellen opladen zonder dat je eerst moet badgen of een app moet openen. Deze ‘Plug & Charge’-functie kan de auto automatisch identificeren en het laadproces opstarten via versleutelde communicatie zodra de laadkabel is aangesloten op de auto.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy