dinsdag, 23 november 2021

Fiscale regels 2021-2031: Athlon stippelt de weg uit

Geschreven door  DIeter Quartier
Fiscale regels 2021-2031: Athlon stippelt de weg uit © Hyundai/Ioniq
De aangekondigde hervorming zal de Belgische autofiscaliteit er niet minder complex op maken. Daarom brengt leasemaatschappij Athlon Belgium een nieuwe reeks van vier fiscaliteitsdossiers uit, om fleetmanagers door het uitdagende parcours dat zich tussen vandaag en 2031 uitstrekt te gidsen. De eerste uit de reeks is vanaf vandaag beschikbaar.


Het autofiscaliteitsdossier dat vandaag verschijnt is de eerste uit de reeks van vier. Naast de basiscomponenten van autofiscaliteit en de huidige situatie, bevat het dossier ook een overzicht van wat er verandert tussen 2022 en 2031 en wat dit betekent qua aftrekbaarheid per aandrijftype. 

Is het verstandig om nu nog snel een nieuwe wagen te bestellen als je WLTP wil vermijden? Stap je best al in 2023 over op elektrisch? Of wacht je beter tot 2026? En is een plug-inhybride een goede tussenoplossing? En wat met de CO2-bijdragen en het VAA? Deze en andere veel gestelde vragen worden door de Athlon-experts beantwoord. 

In de volgende edities komen achtereenvolgens laadoplossingen (einde november), thuiswerken (begin december) en het mobiliteitsbudget (medio december) aan bod. 

“De vergroening van mobiliteit staat centraal in onze aanpak en ons advies aan klanten. Maar de transitie is complex en de fiscale regels en aanpassingen maken het nog complexer. Met deze vier dossiers willen we fleetmanagers helpen om hun weg te vinden in dit uitdagende parcours.” Frederic Denies, Manager Marketing & Consulting van Athlon Belgium

Via deze link kunnen de dossiers worden gedownload.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy