vrijdag, 19 november 2021

BMW iX: zo zen kan elektrisch rijden zijn

Geschreven door  BMW advertorial
BMW iX: zo zen kan elektrisch rijden zijn © BMW Group
Met de elektrische iX schrijft BMW een gloednieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis als grensverleggende autoconstructeur. Achter het markante silhouet van deze grote cross-over gaat een high-tech lounge schuil die het gebruikscomfort en welzijn aan boord naar verrassende hoogtes tilt.

BMW iX xDrive i40 Sophisto Grey 037Werkelijk vooruitgang boeken doe je niet door louter te evolueren. Daarom is BMW voor de iX van een wit blad vertrokken. Deze luxe cross-over geeft van bij de eerste aanblik te kennen dat hij een revolutionaire auto is, maar wel een BMW blijft. Een auto die de bakens verzet wat betreft de human-machine interface, geassisteerd rijden en elektrische efficiëntie, maar wel nog steeds massa’s rijplezier biedt.
BMW iX xDrive i40 Sophisto Grey 053Voor de constructie werd gekozen voor een aluminium spaceframe en met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Resultaat: een aanzienlijke gewichtsbesparing en een maximale stijfheid ten dienste van de wegligging, de veiligheid en het comfort – en een design dat de indruk geeft dat de auto uit één stuk is gemaakt.

Verlengstuk van je digitale wereld

Ook het digitale platform van de iX is gloednieuw. BMW Operating System 8 gaat gepaard met de mogelijkheid om je smartphone als sleutel te gebruiken en er een profiel aan te koppelen, zodat de iX zich voorbereidt op je komst en alles instelt zoals jij dat wil. Eveneens nieuw is de persoonlijke intelligente digitale assistent, die op jouw stem en jouw gebaren reageert. 
BMW iX xDrive i40 Sophisto Grey 094Het minimalistische dashboard wordt gedomineerd door het erg brede Curved Display. Die oogt niet alleen knap, hij biedt ook bijzonder heldere graphics, reageert snel en laat zich erg intuïtief bedienen. De BMW iX heeft overigens ook 5G-technologie aan boord. Hij sluit dan ook naadloos aan op je digitale wereld en kan snel geüpdatet worden met nieuwe rij-, comfort- en connectiviteitsfuncties wanneer deze geïntroduceerd worden.
BMW iX xDrive i40 Sophisto Grey 114Op weg naar Level 3-autonoom

De BMW iX beschikt standaard over een erg brede waaier van geavanceerde rijhulpsystemen. Zo kun je rekenen op onder meer de Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, de Evasion Aid en de Lane Keeping Assistant met Active Side Collision Protection om niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid in kritische of monotone verkeerssituaties te verhogen. 

De technologische skills voor conditioneel autonoom rijden (Level 3) zijn ingebed in het DNA van de iX, die om die reden ook over voorstoelen beschikt die tegelijk perfect steunen en toch de mogelijkheid bieden om de benen even te ontspannen wanneer Level 3-rijden technisch en wettelijk mogelijk wordt.

Tot 630 kilometer rijbereik

De iX is natuurlijk ook een pionier wat zijn aandrijving betreft. De hoogspanningsbatterij is er eentje van de vijfde generatie bij BMW. Ze is bovendien voorzien van geïntegreerde koeling en verwarming voor een optimale efficiëntie, ongeacht de buitentemperatuur en de rijomstandigheden.`
BMW iX xDrive i40 Sophisto Grey 083De iX xDrive50 beschikt over een capaciteit van 111,5 kWh, goed voor een actieradius van maximaal 630 kilometer (WLTP). Opladen met gelijkstroom kan met een vermogen van maximaal 200 kW., zodat 35 minuten volstaan om de laadstatus van 10 naar 80 procent te brengen.

Wil je meer weten over de technologische kenmerken, de prestaties en de uitrustingsmogelijkheden van de nieuwe BMW iX? Klik dan snel hier.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy