dinsdag, 09 november 2021

Al 50 merken bevestigd voor Brussels Motorshow

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Het al dan niet doorgaan van het autosalon in 2022 hing aan een zijden draadje, maar toen uiteindelijk werd beslist om volgend jaar toch de 99ste editie te organiseren waren velen opgelucht. Vandaag maakt Febiac bekend dat 50 merken van auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen hun aanwezigheid intussen hebben bevestigd.


Van 15 tot 23 januari is het 99ste autosalon in Brussel open voor het grote publiek. Dat zal daar geen Volkswagens, Audi’s, Seats, Skoda’s, Volvo’s, Jaguars, Land Rovers of Mazda’s kunnen bewonderen, maar kan zich toch informeren over en vergapen aan 50 andere merken, wat volgens organisator Febiac 28 procent meer is dan tijdens de vorige editie in 2020, toen 39 automerken op de algemene tentoonstelling te bekijken waren (dus zonder de Dream Cars-nevenshow).

Febiac-CEO Andreas Cremer meldt in het persbericht met de nodige trots dat “editie 2022 van de Brussels Motor Show exposanten zal samenbrengen die samen goed zijn voor bijna 70 procent van het jaarlijkse marktaandeel van de automobielsector in België.”

De organisatie laat ook weten dat ze graag nog meer exposanten verwelkomen dan de huidige 50, en ook voor andere merken dus nog een plaatsje vrijhouden.

Illustere onbekenden

Bij de merken die hun aanwezigheid toezegden vinden we naast talrijke bekende namen als BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Peugeot, Citroën en Renault ook een reeks illustere onbekenden, met name bij de Chinese constructeurs die pas bij ons op de markt zijn en op die manier hun kans grijpen om zich aan het grote publiek te tonen. Zo zullen verschillende modellen van de Chinese constructeurs BAIC, Bestune, DFSK, FAW, Maxus en Seres present zijn, naast MG, dat ook tijdens het vorige salon al aanwezig was. 

Ook Tropos en LEVC zijn nog nobele onbekenden die hun producten tentoonstellen in Brussel. Tropos is een Amerikaanse constructeur van kleine elektrische bestel- en vrachtwagentjes. LEVC, wat staat voor London Electric Vehicle Company, is dan weer een Engelse dochteronderneming van het Chinese Geely (dat ook eigenaar is van Volvo, Lynk&Co en Polestar) die elektrische auto’s en bestelwagens bouwt die gebaseerd zijn op het iconische “London Cab”-model.

De volledige lijst met merken die op 9 november reeds toegezegd hebben vindt u hierbij:

Abarth, Aiways, Alfa Romeo, Alpina, Alpine, Aston Martin, BAIC, Bentley, BESTUNE, BMW, Cadillac Citroën, Corvette, Cupra, Dacia, DFSK, DS, FAW, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Jeep, Kia, Lamborghini, LEVC, Lexus, Lotus, Maserati, Maxus, McLaren, Mercedes-Benz, MG, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Polestar, Renault, Rolls-Royce, SERES, Shelby, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota & Tropos.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy