woensdag, 03 november 2021

Nieuwe VW ID.5: ID.4 in luxe Sportback-jasje

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe VW ID.5: ID.4 in luxe Sportback-jasje © Audi AG
Volkswagens elektrische ID-familie breidt uit met de ID.5, die zich als de chique coupéversie van de ID.4 profileert. Hij mag als eerste uitpakken met VW’s softwaregeneratie 3.0, wat hem vanop afstand updatebaar en dus futureproof moet maken. Oh ja, en hij kan communiceren met infrastructuur.


 DB2021AU00921De ID.5 is onmiskenbaar een VW I.D., mede dankzij de karakteristieke ledtechnologie die uit lichtstrips aan de voor- en (optioneel) de achterzijde bestaat. Toch weet hij zich door diverse kenmerkenk kenmerken - waaronder de markante bumper, de gelakte deurpanelen en de boogvormige daklijn – te onderscheiden van de ID.4. Zijn grote luchtinlaat en de standaard IQ.Light LED-matrixkoplampen met intelligent grootlicht en 3D LED-achterlichten geven de ID.5 GTX – de sportieve topversie met vierwielaandrijving – een nog dynamischere uitstraling. 
DB2021AU00927Ranker en efficiënter

Met een lengte van 4599 mm (ID.5 GTX: 4582 mm) is de ID.5 een kleine twee centimeter langer dan de ID.4. Het nieuwe vlaggenschip is ook gestroomlijnder: met zijn Cx van 0,26 (of 0,27 op de ID.5 GTX) zou hij bij gelijlke batterijgrootte een motor dus verder moeten geraken. Wat die accu betreft: alle ID.5-versies worden aangedreven door een grote batterij met lange actieradius.  ID5 GTX Kofferraum 03Ondanks zijn coupé-achtige vorm heeft de ID.5 achterin slechts 12 mm minder hoofdruimte dan de Volkswagen ID.4. Het volume van de bagageruimte bedraagt een zo goed als ongewijzigde 549 liter. De bekledingsmaterialen van de zetels variëren naargelang de interieurversie. 
DB2021AU00929Nieuwe software, ook Car2X

De nieuwe ID.-software 3.0 bevat diverse verbeteringen, waaronder natuurlijke spraakbediening ("Hallo ID".) Deze kan ‘getraind’ worden door zijn baasje en maakt online toegang tot informatie uit de cloud mogelijk. We Connect-diensten voorzien de bestuurder van realtime online verkeersinformatie, online kaartupdates, informatie over oplaadpunten, webradio en nog veel meer. 

Met Car2X-communicatie tilt Volkswagen de veiligheid naar een heel nieuw niveau. Gegevens van compatibele voertuigen in het Volkswagen-wagenpark en signalen van infrastructuur binnen een straal van maximaal 800 meter kunnen in een fractie van een seconde lokaal worden geïnterpreteerd, waardoor de bestuurder kan worden gewaarschuwd voor gevaarlijke gebieden, ongevallen en stilstaand verkeer. De ID. Light in de cockpit helpt daarbij door visuele waarschuwingen te geven.

Koolstofneutrale groeten uit Zwickau

De nieuwe ID.5 en de sportieve premium ID.5 GTX met tweemotorige vierwielaandrijving worden geproduceerd in de Volkswagen-fabriek in Zwickau en zijn koolstofneutraal bij de overhandiging aan de klant. Wanneer de voertuigen met 100 procent groene energie worden opgeladen, zijn ze al zo goed als klimaatneutraal. 

Met het We Charge-oplaadsysteem biedt Volkswagen het snelst groeiende milieuvriendelijke systeem voor handig, genetwerkt en duurzaam opladen. Het netwerk telt ongeveer 250.000 oplaadpunten in heel Europa. Met de standaard Mode 3-kabel kan de e-SUV coupé ook onderweg worden opgeladen met maximaal 11 kW wisselstroom (AC). De laadprestaties kunnen standaard oplopen tot 135 kW bij een snellaadstation.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy