woensdag, 20 oktober 2021

Aanpassingen maken BMW M135i xDrive efficiënter

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Aanpassingen maken BMW M135i xDrive efficiënter © BMW Group
BMW brengt enkele technische wijzigingen aan zijn sportieve 1-Reeks aan, om hem beter te doen klinken en hem met een herwerkte vering en dempers en aanpassingen aan het onderstel efficiënter te maken op het circuit. Ook enkele nieuwe kleuren zijn zijn deel.

P90440669 highResHet viercilinder-topmodel van BMW’s 1-Reeks wordt op motorisch vlak niet aangepast, wat ook niet echt nodig is als je weet dat de twee liter grote turbomotor met 306 pk en 450 Nm al bijzonder krachtig is. Dat vermogen kan vanaf nu wel beter op de weg gezet worden door aanpassingen aan het onderstel en de ophanging die hem wat meer levendigheid moeten schenken en vooral op racecircuits efficiënter moeten maken, en dan in het bijzonder in snel genomen bochten.
P90440670 highResDe camberwaarden van de voorwielen zijn verhoogd om beter overweg te kunnen met zijdelingse krachten wanneer het gaspedaal in de bochten ingedrukt wordt. De bevestigingspunten van de ophanging worden ook aangepast en er is een nieuwe afstelling uitgewerkt voor de dempers en de vering. 

Het resultaat van die ingrepen zou een beter gecontroleerde rolneiging zijn in snelle bochten, wat op zijn beurt het stuurgevoel ten goede komt. Ook aan de aandrijving werd gewerkt, om een betere tractie van de vier aangedreven wielen te verzekeren, zowel op gladde ondergrond als bij het wegaccelereren uit een bocht. 
P90440672 highResExtra drama

Ook de soundtrack werd herwerkt. Het uitlaatsysteem met twee eindpijpen heeft minder tegendruk en een wat karaktervollere klank die in het interieur nog versterkt wordt via het audiosysteem (en dus niet puur natuur is). 

Ook het gamma aan beschikbare lakkleuren werd aangepast. Zo stelt BMW met Sao Paulo Yellow non-metallic, Frozen Orange metallic en Frozen Pure Grey nieuwe kleuren uit het BMW Individual-kleurengamma voor en zijn ook andere kleuren op maat vanaf nu mogelijk voor een stevige meerprijs.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy