woensdag, 20 oktober 2021

Grote software-update voor Polestar 2

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Grote software-update voor Polestar 2 © Polestar
Het voordeel van moderne auto’s is dat ze steeds vaker ook na de levering met “over the air”-updates aangepast en verbeterd kunnen worden. Polestar doet dit nu met de elektrische Polestar 2, die met een grote update extra features krijgt om de gebruikerservaring te verbeteren.


"Voor de Polestar 2 kunnen we via de software-updates doorlopend nieuwe features blijven ontwikkelen en bestaande functies verbeteren", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Sinds onze eerste update eind 2020 hebben we verschillende belangrijke software- en functie-upgrades uitgebracht die het bereik, de efficiëntie, de connectiviteit en de rijervaring hebben verbeterd. Het nieuwste pakket bevat opnieuw een aantal waardevolle updates.”

Polestars P1.7-update bevat een nieuwe Range Assistant-app die is bedoeld om bestuurders te helpen die nieuw zijn in de wereld van elektrisch rijden. De app is ontwikkeld om de efficiëntie te verhogen en het vertrouwen in het rijbereik te verbeteren. Het systeem bevat onder meer een nieuwe Eco Climate-modus waarmee de bestuurder het gebruik van energie uit de accu voor het klimaatsysteem naar wens kan verminderen.

De update zorgt ook voor een verbetering van het conditioneren van de accu. Wanneer de Polestar 2 aan de laadpaal staat, wordt de accu automatisch voorgeconditioneerd volgens geplande klimaattimers - die nu ook configureerbaar zijn in de Polestar-app. Hierbij kan de ​​optimale temperatuur van de accu worden gerealiseerd op basis van het geplande moment van vertrek.

Het optimaliseren van de accutemperatuur speelt ook een grote rol bij DC-laden. Deze nieuwste update koppelt een accuvoorconditioneringsfunctie aan Google Maps. Wanneer een openbaar snellaadstation als bestemming of tussenpunt is geprogrammeerd, kan hiermee de accu onderweg worden voorgeconditioneerd om bij aankomst zo snel mogelijk te kunnen laden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy