donderdag, 07 oktober 2021

Breaking News: dan toch geen Salon van Genève in 2022

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Breaking News: dan toch geen Salon van Genève in 2022 © MediaInMotion
Zonet werd bekendgemaakt dat het Autosalon van Genève, dat voor februari 2022 gepland was nadat de coronacrisis de organisatie ervan in 2020 en 2021 onmogelijk had gemaakt, alsnog niet doorgaat en wordt verplaatst naar 2023.


De veelgeplaagde organisatoren van het belangrijke salon dat op een beperkte oppervlakte elk jaar de crème de la crème van de autowereld wist te lokken en na een afwezigheid van twee jaar in februari volgend jaar opnieuw georganiseerd had moeten worden, moeten nu ook voor 2022 de handdoek in de ring gooien. Ze laten weten dat ook deze keer de corona-pandemie roet in het eten gooit. 

Uitstel eerder dan annulatie (?)

De organisatie stelt bij monde van Maurice Turrettini, de voorzitter van het comité dat het autosalon van Geneve organiseert, dat ze “de beslissing om het salon in 2022 niet te organiseren eerder een uitstel is dan een annulatie”, en dat ze “er alle vertouwen in heeft dat de Geneva International Motor Show in 2023 sterker dan ooit zal terugkomen.”

Veel exposanten zouden de toezegging van hun aanwezigheid systematisch uitgesteld hebben omwille van de onzekerheid over de coronasituatie, waardoor de organisatie de knoop moest doorhakken en besloot om het salon alsnog niet te laten doorgaan. Ook de impact van het chiptekort, dat ook volgend jaar nog zware gevolgen dreigt te hebben voor de leveringstermijnen, speelt een rol. Volgens de organisatie “is het voor veel merken onmogelijk om een verbintenis aan te gaan om deel te nemen aan een beurs die al over vier maanden zou plaatsvinden”, rekening houdend met de algehele problematiek die de autosector vandaag treft.

Toekomst van autosalons onzeker

Na een niet bepaald succesvolle alternatieve IAA (Internationale Automobil Ausstellung) in München, als alternatief voor Frankfurt, waar het Duitse salon traditioneel werd georganiseerd, en de lange onzekerheid rond het autosalon van Brussel volgend jaar dat wel bevestigd is, is dit een zoveelste teken aan de wand dat de toekomst van (internationale) autosalons aan een zijden draadje hangt. 

Het belang van Brussel als eerstvolgende grote autosalon is dan ook niet te onderschatten om zicht te krijgen op de bereidheid van autoconstructeurs, autoliefhebbers en potentiële kopers om een dergelijk evenement te bezoeken in (post-)coronatijden. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy