vrijdag, 24 september 2021

Luxemburg is vanaf vandaag BMW eDrive Zone

Geschreven door  Dieter Quartier
Luxemburg is vanaf vandaag BMW eDrive Zone © BMW Group
Vanaf vandaag schakelen plug-inhybride BMW's automatisch over op de elektrische modus zodra ze de binnenstad van Luxemburg binnenrijden. BMW Group Belux steunt ook het "Stroum beweegt"-initiatief dat meer mobiliteit en elektrisch vervoer in Luxemburg bevordert.


BMW eDrive Zones zijn stedelijke gebieden die via gps zijn afgebakend (geofencing) en plug-inhybrides automatisch doen overschakelen op elektrisch rijden wanneer ze zo’n gebied binnenrijden. De technologie is vanaf vandaag actief in Luxemburg stad en wordt in België al langer toegepast in Brussel, Antwerpen, Bergen, Brugge, Gent, Hasselt en Luik.

"Dankzij deze nieuwe technologie biedt BMW de Luxemburgse consument met plug-inhybride modellen het beste van twee werelden: uitsluitend elektrisch rijden in de stad waar dat het meeste verschil maakt, en een uiterst efficiënte verbrandingsmotor voor het afleggen van lange afstanden," verklaart Eddy Haesendonck, ceo van BMW Group Belux. "Het is een win-winsituatie, vooral in deze periode van overgang naar elektromobiliteit," voegt hij eraan toe.

Om de ontwikkeling van de markt voor elektromobiliteit in Luxemburg actief te bevorderen, heeft BMW Group Belux zich ook aangesloten bij het initiatief "Stroum beweegt - Elektresch an d'Zukunft". De deelnemende partijen aan het initiatief komen samen om de ontwikkeling van de markt voor elektromobiliteit te ondersteunen en actief te bevorderen. Zij zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit een belangrijke en toekomstgerichte rol speelt en ook bijdraagt tot de vermindering van de plaatselijke uitstoot van luchtverontreiniging en lawaaihinder. 

Met hun deelname bevestigen zij hun vastbeslotenheid om hun krachten te bundelen teneinde de bestaande hinderpalen te overwinnen en de doelstellingen van het initiatief met voorbeeldige maatregelen en activiteiten te ondersteunen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy