donderdag, 23 september 2021

Skoda stopt met plug-inhybrides

Geschreven door  Dieter Quartier
Skoda stopt met plug-inhybrides © SKODA
Tot spijt van enthousiaste Superb iV en Octavia iV-rijders zal de huidige modelgeneratie de laatste zijn die nog als plug-inhybride wordt geleverd. Skoda kiest immers resoluut voor elektrisch.


Wat tot voor kort de perfecte opstap leek naar elektrisch rijden en nog een tijd in het aanbod zou blijven, zal over enkele jaren niet meer verkrijgbaar zijn bij Skoda. De plug-inhybride iV-versies van de Octavia en de Superb verkopen nochtans als zoete broodjes.

Vanwaar dan de beslissing van het Tsjechische merk om er een streep onder te trekken? De ceo van het bedrijf vertelde aan de Duitse krant Autogazette dat Skoda afscheid neemt van PHEV’s om zich volop te kunnen richten op de ontwikkeling van elektrische auto’s. 

Het gebrek aan halfgeleiders doet ongetwijfeld een duit in het zakje. Skoda beweert dit jaar 100.000 leveringen te mislopen – op een totaalvolume van een miljoen auto’s. Er moeten dus keuze worden gemaakt.
11111superb iv 057Skoda Kodiaq iV plug-inhybride

De beslissing verklaart ook meteen waarom we nog altijd geen plug-inhybride versie te zien kregen van de Kodiaq, terwijl zijn neefjes bij Seat (de Tarraco PHEV) en VW (de Tiguan eHybrid) wel worden aangedreven door een elektrisch ondersteunde 1.4. Die PHEV-versie van de Kodiaq zal er ook nooit komen.b146a80f90ba1837e23d458b039f1080 XLAlle aandacht gaat vandaag naar de Enyaq iV, die de stoutste verkoopverwachtingen van het merk overtreft. Ontdek hoe deze elektrische cross-over rijdt in onze videotest.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy