vrijdag, 10 september 2021

BMW lanceert opnieuw eigen autosalon. Wat wil dit zeggen voor de Brussels Motorshow?

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW lanceert opnieuw eigen autosalon. Wat wil dit zeggen voor de Brussels Motorshow? © BMW Group
Na het succes van BMW’s eigen “BMW Group goes Phygital”-minisalon in Bornem vorig jaar maakt de Duitse constructeur vandaag bekend dat BMW en MINI ook in 2022 een eigen fysiek event organiseren op de hoofdzetel in Bornem en bij de 67 BMW en MINI-dealers. Meteen gooit het merk de knuppel in het hoenderhok, want wat betekent dit voor het autosalon van Brussel dat in januari gepland is?Automobielfederatie Febiac wil in januari volgend jaar na de coronacrisis opnieuw een fysiek autosalon organiseren in Brussel, om een lange traditie die even onderbroken werd verder te zetten. Enige tijd geleden liet Volvo echter als eerste weten niet aanwezig te zullen zijn in Brussel, en nu geeft BMW te kennen opnieuw een eigen event op poten te zetten. Daarbij stelt de Beierse constructeur niet dat hij niet zal deelnemen aan het salon van Brussel, maar bevestigt hij evenmin zijn aanwezigheid.
Daarmee gooit BMW de knuppel in het hoenderhok en lokt het merk -als marktleider in ons land- reacties uit van de andere merken die nu zullen moeten beslissen of ze al dan niet deelnemen aan het salon van januari. 
BMW speelt dus zijn rol als marktleider maar helpt Febiac en de organisatie van het salon in Brussel niet echt door geen klare wijn te schenken over het al dan niet wegblijven op de Heizel. Het is nu wachten op de reacties van andere merken die -hopelijk voor de vele autoliefhebbers- hun aanwezigheid zullen bevestigen, met hopelijk ook een stand voor BMW en MINI, die eigenlijk niet kunnen of mogen ontbreken op het grootste auto-evenement van ons land.

Megashowroom in Bornem 

Centraal in BMW’s eigen evenement staat de evenementenhal van 24.000 vierkante meter van BMW Group Belux in haar hoofdzetel te Bornem, die net als begin 2021 zal functioneren als fysieke en digitale showroom: nieuwigheden en premières, rechtstreeks uit München, zullen er te bewonderen zijn zoals in januari van dit jaar maar met veel minder of geen coronabeperkingen. 

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux, stelt: “Het succes van onze eerste editie van BMW Group Goes Phygital heeft ons geleerd dat BMW- en MINI-klanten meer dan ooit prijs stellen op een premium beleving, volledig op maat van hun persoonlijke verwachtingen. Dat kan ofwel volledig digitaal van thuis of op kantoor, fysiek in ons hoofdkwartier in Bornem, centraal gelegen in de driehoek Brussel - Antwerpen - Gent, maar ook met een ontvangst bij de BMW en MINI dealer in de eigen regio. De klant kiest waar en hoe hij met ons in contact komt. Wij staan van onze kant garant voor BMW- en MINI- nieuws heet van de naald.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy