dinsdag, 07 september 2021

Originele en toekomstige Renault 5 zij aan zij in München

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Originele en toekomstige Renault 5 zij aan zij in München © Groupe Renault
De Renault 5 wordt binnenkort vijftig. Vanaf 2024 krijgt hij, een halve eeuw na zijn debuut, een opvolger. Het prototype van die nieuwe R5 is in München te zien aan de zijde van het origineel.


2 Renault IAA Mobility.jpgMet de Renault 5 Prototype wil de Franse constructeur tonen dat hij de elektrische auto in Europa democratiseert met een moderne benadering van de populaire en essentiële auto, zoals zijn iconische voorganger. 

Renault 5 Prototype is een compacte stadswagen die een van Renaults tijdloze sterren naar de toekomst katapulteert met een zuiver elektrische aandrijving. Hij behoudt zijn ludieke en speelse karakter, dankzij de gele koetswerkkleur met hoog ‘pop’-gehalte.

Het designteam van Gilles Vidal inspireerde zich op de R5, het emblematische model uit het wereldwijde erfgoed van Renault. De Renault 5 Prototype neemt de grote lijnen van het originele design over. De modernisering komt ook tot uiting in de gekozen afwerking en materialen, geïnspireerd door de wereld van elektronica, meubilair en sport. 

Op het salon van München kunnen de bezoekers de Renault 5 Prototype ontdekken of herontdekken en genieten van de erfenis van het merk, dankzij een tentoonstelling van vier modellen die de carrière van de Renault 5 hebben getekend. De tentoongestelde modellen zijn een oranje TL-versie, een Le Car Van black, een Electrique Blue en een TX in Champagnekleur.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy