maandag, 06 september 2021

Polestar zet internationale expansie voort

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Polestar zet internationale expansie voort © MediaInMotion
Polestar maakte ter gelegenheid van de persdag op de IAA in München bekend dat het zijn expansie versnelt en tegen eind 2022 op 30 wereldwijde markten aanwezig zal zijn.


Het Chinees-Zweedse Polestar, zustermerk van Volvo, maakte reeds in juli bekend dat het zijn wereldwijde aanwezigheid dit jaar van negen naar achttien markten uitbreidt, en wil dus tegen eind 2022 nog eens twaalf extra landen aan het portfolio toevoegen.

Door het digital-first bedrijfsmodel en de relatie met het bestaande Volvo-dealernet voor de naverkoop, zijn minder investeringen nodig dan bij het van nul af aan opbouwen van een eigen net van verkoop- en servicepunten, waardoor de ontwikkeling sneller kan dan bij een traditioneel verkoopmodel.

"Groei op deze schaal is ongekend en bevestigt onze positie als een echt wereldwijd, puur EV-merk. Ons unieke bedrijfsmodel stelt ons in staat om de nodige productiecapaciteit te ontwikkelen om aan de vraag te voldoen. Onze digital-first aanpak betekent dat we sneller nieuwe markten kunnen betreden. En, van cruciaal belang, het servicenetwerk dat van vitaal belang is voor de gemoedsrust van de klant, is al aanwezig." zei Thomas Ingenlath, CEO van Polestar op de IAA in München.

Ook in Luxemburg

De uitbreidingsplannen omvatten nu ook nieuwe markten in het Midden-Oosten, inclusief de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit, terwijl Luxemburg en Ijsland zich bij de Europese landen waar Polestar aanwezig is zullen aansluiten. Wanneer elk van die (en de overige) landen wordt toegevoegd zal later bekendgemaakt worden. 

Tegen eind dit jaar zal Polestar ongeveer 100 zogenaamde Polestar Spaces en Destinations hebben, dat zijn geen klassieke dealerships maar ontdekkingsruimtes waar je met het merk kan kennismaken en informatie kan krijgen. Het eigenlijke bestellen van de auto verloopt online. Momenteel zijn er in België Polestar Spaces in Antwerpen, Brussel, Gent, Knokke en Luik.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy