dinsdag, 31 augustus 2021

“E-Transit zal concurrenten het nakijken geven”, belooft Ford

Geschreven door  Dieter Quartier
“E-Transit zal concurrenten het nakijken geven”, belooft Ford © Ford
Volgens Ford zal de elektrische Transit de toon zetten inzake comfort, veiligheid, rijbereik, laadvermogen en klantenervaring. Connected services (telematica) beloven daarin een belangrijke rol te spelen.  


De nieuwe E-Transit is een belangrijk onderdeel van Ford Pro - de nieuwe wereldwijde verkoop- en serviceactiviteiten van de fabrikant die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit van klanten van bedrijfsvoertuigen aan de hand van geavanceerde producten en diensten. 

"E-Transit wordt een kwantumsprong voor bedrijfsvoertuigexploitanten. Nieuwe connected services en geavanceerde technologieën zullen de activiteiten van klanten stroomlijnen en hun productiviteit boosten als ze de overstap maken naar volledig elektrische wagenparken," zegt Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe. "Met een prijsstelling die zo is ontworpen dat er geen instapdrempel meer is, is E-Transit echt een aantrekkelijke propositie voor Europese bedrijven." 

De Ford E-Transit is ontworpen om te voldoen aan een breed scala aan gebruikscases voor klanten, met standaard een bruikbare batterijcapaciteit van 68 kWh, die zorgt voor een doelgericht rijbereik van maximaal 317 km WLTP, de beste in zijn klasse. Echte Transit-capaciteiten worden geleverd door de krachtige motor met een koppel van 430 Nm (met keuze uit een maximaal vermogen van 135 kW of 198 kW) en een laadvermogen tot 1.758 kg voor de gesloten bestelwagenversie.

Voor een maximale productiviteit ter plaatse kunnen bestuurders de unieke ProPower Onboard-functie gebruiken, die tot 2,3 kW levert uit standaard stopcontacten in de cabine en de laadruimte, om gereedschap, lampen, laptops en koelkasten te voeden. 

Na een intensief wereldwijd test- en ontwikkelingsprogramma start E-Transit een testprogramma met klantenpartners in heel Europa om de  productiviteitsvoordelen van geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen aan te tonen en de ervaring van de bestuurder te helpen verfijnen vóór de eerste E-Transit-leveringen aan klanten in het voorjaar van 2022. 

Integrale laadondersteuning met Ford Pro

Het opladen van voertuigen is van cruciaal belang voor bedrijven die overstappen op elektrische voertuigen, en Ford biedt een uitgebreid pakket aan om klanten te helpen met hun behoeften op het gebied van opladen in opslagplaatsen, thuis en in het openbaar. 

Deze dienst zal worden geleid door een speciaal team van Ford Pro-oplaadspecialisten die beschikbaar zijn om klanten op de belangrijkste Europese markten van Ford te begeleiden bij hun voertuigkeuze en de implementatie van oplaadinfrastructuur, te beginnen in oktober. De oplossing voor opladen in een depot omvat zowel hardware en installatie als slimme softwaretools om bedrijven in staat te stellen het opladen van hun voertuigen te plannen en te optimaliseren. 

Via Ford Telematics kunnen wagenparken de betaling van openbare oplaadbeurten via het Ford oplaadnetwerk naadloos beheren, evenals de terugbetaling van werknemers die hun voertuigen thuis opladen. Bestuurders kunnen onderweg ook gemakkelijk oplaadbeurten vinden, openen en factureren met behulp van de Ford Charge Assist-app die in het SYNC 4-systeem van de E-Transit is geïntegreerd en toegankelijk is via het 12-inch touchscreen. 

De E-Transit kan in 34 minuten van 15 procent naar 80 procent opladen met een 115 kW gelijkstroom snellader. Een nacht volledig opladen met een standaard 230-volt AC-voeding duurt iets meer dan 8 uur. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy