vrijdag, 27 augustus 2021

Fernando Alonso jaar langer bij Alpine F1

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Fernando Alonso jaar langer bij Alpine F1 © Groupe Renault
Vlak voor het begin van het Belgische Formule 1-weekend in Spa bevestigde het Alpine F1 Team dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zijn contract bij de renstal verlengd heeft met één seizoen.


Daardoor ligt de rijdersline-up van Alpine F1 ook voor volgend seizoen vast, nadat de tweede piloot van het team, Esteban Ocon, eerder al een contract voor drie bijkomende seizoenen ondertekende. 

Alonso was gedurende twee jaar ex-Formule 1-rijder vooraleer hij voor het huidige seizoen terugkeerde naar de koningsklasse van de autosport. Zo’n zes maanden na zijn wederoptreden wordt de samenwerking nu verlengd tot en met het volgende F1-seizoen.
Met 322 GP-deelnames, waarvan 32 overwinningen en 97 podiumplaatsen is Alonso de piloot met de op één na meeste startplaatsen in de F1. Hij won het WK in 2006 en 2005.
De contractverlenging van Alonso komt na de eerste zege van de Franse renstal in de Grand Prix van Hongarije vier weken geleden, waar ploegmaat Esteban Ocon de overwinning behaalde en Fernando vierde werd. De ervaring van de Spanjaard is essentieel voor de ontwikkeling en optimalisering van het chassis, de motor en de versnellingsbak van de F1-auto’s van het team, in afwachting van het nieuwe reglement dat vanaf volgend jaar heel wat technische wijzigingen aan de auto’s aanbrengt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy