donderdag, 26 augustus 2021

Niet thuis? Laat je pakjes leveren in je Skoda

Geschreven door  Dieter Quartier
Niet thuis? Laat je pakjes leveren in je Skoda © SKODA
Iedereen heeft wel eens meegemaakt: het pakket dat je hebt besteld, wordt afgeleverd wanneer je niet thuis bent, zodat je het zelf moet gaan oppikken bij een afhaalpunt. Wie een recente Skoda heeft, kan er binnenkort echter voor kiezen om de bestelling in de auto te laten droppen.

De service heet Car Access en is mogelijk doordat recente voertuigen sowieso geconnecteerd zijn. Ze hebben een geïntegreerde simkaart om bijvoorbeeld automatisch verbinding te kunnen maken met de noodcentrale als de auto betrokken is bij een ongeval, maar ook om updates te kunnen ontvangen via de cloud (over-the-air).

Om de afleverservice te kunnen gebruiken moet je intekenen op Skoda Care Connect: Remote Access. Als onderdeel van dit pakket moet de klant de functie "Auto op afstand vergrendelen/ontgrendelen" hebben geactiveerd. De koerier moet immers in de koffer van je auto kunnen, en die kun je via de app op afstand ontgrendelen en weer sluiten.

Voorlopig is Car Access enkel in Praag beschikbaar als onderdeel van een pilootproject, maar later wordt de functionaliteit uitgebreid naar de rest van Tsjechië en andere Europese landen. Of je je pakketje kunt laten bezorgen in je auto hangt verder ook af van de leverancier. Skoda zal dus overeenkomsten moeten sluiten met Bol.com, Zalando, Amazon en dies meer om klanten te laten genieten van deze handige dienst. Wordt vervolgd.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy