maandag, 23 augustus 2021

“Terug aan het stuur”: rij zelf eens met een Renault R4

Geschreven door  Stijn Blanckaert
De iconische Renault R4 is intussen 60 jaar oud. Dat wordt gevierd op 11 en 12 september in Leuze. De R4-club biedt geïnteresseerden op die dagen de kans om zelf achter het stuur te kruipen van deze iconische kleine auto.


Het rijden met een R4 als passagier of bestuurder is voor velen een verre, nostalgische herinnering aan hun jeugd of jongere jaren. Het model is intussen zestig jaar oud en dat moet gevierd worden, dacht de Renault 4 Club van België, die de verjaardag van de R4 viert tijdens het weekend van 11 en 12 september in Leuze-en-Hainaut aan het automobielmuseum Mahymobiles. 

Terug aan het stuur

Ter gelegenheid van dat evenement zal de club aan de bezoekers de gelegenheid bieden om zelf met een R4 te rijden tijdens de actie “Terug aan het stuur”. Die naam is een knipoog naar de originele reclameslogan “Neem het stuur” die bij de lancering van de R4 in 1961 werd gebruikt. 

Op het evenement in Leuze, dat op zaterdag en zondag 11 en 12 september plaatsvindt tussen 10 en 18 uur, stellen clubleden hun persoonlijke R4 ter beschikking van de bezoekers voor een kleine rit rond Leuze. Zo kunnen ze herinneringen ophalen en de sensaties uit hun jeugd doen herleven. Geïnteresseerden kunnen hun rit reserveren via de website van de R4 club

Daarnaast wordt tijdens het evenement de mooiste, origineelste R4 verkozen, is er heel wat animatie voorzien (fotostand, springkasteel, zoektocht…) en stelt het museum een roadbook ter beschikking om zelf de regio de verkennen. 

De toegang tot het event is gratis en het automuseum Mahymobiles dat ook enkele zeldzame R4’tjes tentoonstelt biedt in het weekend van 11 en 12 september een verlaagd toegangstarief voor de deelnemers.

Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven kan op r4L-club.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy