maandag, 16 augustus 2021

Kia EV6 bewijst zijn ecologische deugdelijkheid van productie tot recyclage

Geschreven door  Dieter Quartier
Kia EV6 bewijst zijn ecologische deugdelijkheid van productie tot recyclage © KIA
De Kia EV6 heeft een certificaat voor zijn koolstofvoetafdruk en het ‘Carbon Measured’-label gekregen van Carbon Trust’, het wereldwijde adviesbureau voor klimaatverandering en duurzaamheid, en is daarmee de eerste Koreaanse constructeur die het certificaat behaalt. 


Kia heeft aan alles gedacht om ervoor te zorgen dat de EV6 meer dan alleen emissievrij rijdt. Met zijn eerste EV heeft het bedrijf zich toegelegd op het meten en verminderen van zijn koolstofvoetafdruk doorheen de levenscyclus van het voertuig, gaande van de aankoop van grondstoffen, de aankoop van onderdelen, het transport van onderdelen, de assemblage van het voertuig, de distributie, het gebruik en de recyclage aan het einde van de levensduur.

De EV6 is het eerste model dat op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Kia wordt gebouwd en biedt een van de beste zuiver elektrische modellen op de markt. De toonaangevende interieurruimte en de ultrasnelle 800V-lader dragen bij tot de perspectieven van het nieuwe model om een ware revolutie in te luiden op de EV-markt. 

Een reeks milieuvriendelijke materialen werd geïntroduceerd op de EV6, waaronder gerecyclede PET-plastics, vloermatten en zetelbekledingen. Dit betekent dat één model het equivalent van 107 PET-flessen van 500 ml bevat. 

De Carbon Trust is een onafhankelijke, deskundige partner van toonaangevende organisaties over de hele wereld. Het adviseert bedrijven over hun kansen in een duurzame, koolstofarme wereld. Ook meet en certificeert het de ecologische voetafdruk van organisaties, toeleveringsketens en producten.

De totale uitstoot van broeikasgassen voor de EV6 werd gemeten volgens de PAS2050-normen in het kader van de robuuste productevaluatie door de Carbon Trust. Dit omvat emissies van de winning van grondstoffen tot en met het einde van de levensduur van het product en wordt gemeten in koolstofdioxide-equivalenten (CO2e). Het ‘Carbon Measured’-label van de Carbon Trust valideert de nauwkeurigheid van deze metingen en geeft klanten onafhankelijk gecontroleerde informatie over de koolstofimpact van hun aankoop.

Sangdae Kim, Head of Strategic Business Planning Division bij Kia, verklaarde: “Dit is een belangrijke validatie van een brede waaier van maatregelen die we nu nemen om de koolstofvoetafdruk van een voertuig gedurende zijn hele levenscyclus te verminderen. Naarmate we de komende jaren meer geëlektrificeerde modellen introduceren in ons gamma, zullen we onze duurzaamheidsinspanningen opvoeren en zorgen voor een hoge mate van transparantie op het vlak van de milieu-impact. Het was fantastisch om nauw samen te werken met de Carbon Trust om het Carbon Measured-label te behalen als een van onze eerste stappen om nieuwe duurzaamheidsinitiatieven te implementeren.” 

Kia is zich ten volle bewust van zijn verantwoordelijkheid om duurzame praktijken na te leven. In 2019 kreeg het bedrijf het ‘Energy Management System (ISO 50001)’-certificaat van de International Organization for Standardization (ISO).

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy