dinsdag, 10 augustus 2021

Model Y op komst: september wordt topmaand voor Tesla

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Model Y op komst: september wordt topmaand voor Tesla © Tesla
Het aantal ingeschreven nieuwe Tesla’s in ons land (en in Europa) zal in september van dit jaar een boost krijgen. Het autovrachtschip Helios Ray meert binnen enkele dagen namelijk aan in Zeebrugge en zit volgestouwd met in China gebouwde Model Y’s voor de Europese markt.Het 200 meter lange autovrachtschip vertrok in Shanghai op 12 juli en komt als alles volgens plan verloopt zondag aan in Zeebrugge met de eerste Model Y’s voor de Europese markt. Het exacte aantal auto’s op het schip is onbekend, en het is ook niet zeker dat er alleen maar Tesla’s in het ruim geparkeerd staan, maar een car carrier van het type dat de Tesla’s vervoert kan makkelijk 4.000 tot wel 7.000 auto’s vervoeren. 
0x0 Model Y 05De nieuwe Model Y zou eigenlijk in de in opbouw zijnde Tesla Gigafactory in de buurt van Berlijn gebouwd moeten worden, maar de oplevering van die site heeft heel wat vertraging opgelopen, waardoor de productie er pas volgend jaar zou kunnen starten en Tesla ook de voor de Europese markt bestemde modellen nog even uit China moet laten overkomen.
Nadat het schip op 15 augustus de haven van Zeebrugge binnengelopen zal zijn moeten de kopers nog enkele weken geduld hebben vooraleer ze hun auto zoals verwacht ergens in september kunnen ophalen, maar dat ze dat zowat allemaal tegelijk zullen willen doen is duidelijk, waardoor de inschrijvingscijfers van de Amerikaanse autobouwer in ons land (maar ook in de andere Europese landen waarvoor de Tesla’s bestemd zijn) een tijdelijke boost zullen kennen. 

Dat is trouwens geen nieuw fenomeen bij Tesla, dat de inschrijvingscijfers vaak een opstoot ziet maken wanneer er weer een boot met nieuwe auto’s uit de VS of China is aangekomen. De aanvoer is bij Tesla, in tegenstelling tot de traditionele constructeurs met fabrieken in Europa veel minder constant, wat voor pieken en dalen zorgt. Eigenlijk kan je de resultaten van Tesla dan ook maar correct interpreteren door te kijken naar de inschrijvingen over een volledig jaar in plaats van maand per maand, om zo de pieken en dalen van de maanden met en zonder binnenlopende autoschepen te neutraliseren. 

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy