donderdag, 29 juli 2021

Mercedes EQE wordt kleine EQS

Geschreven door  Dieter Quartier
Mercedes EQE wordt kleine EQS © Daimler AG
Dit zijn de eerste officiële beelden van de “elektrische E-Klasse”, die in september onthuld wordt. Op het eerste gezicht sluit deze EQE nauw aan bij de EQS – like it or not.

2021 06 18 Image 21C0467 002In de aanloop naar de IAA versie 2.0, die niet in Frankfurt maar in München plaatsvindt, laat Mercedes-Benz ons al een beetje proeven van wat ongetwijfeld een populaire managersauto zal worden: de EQE.

Die zal zijn elektrische architectuur en het gros van zijn technologieën delen met grote broer EQS, die we onlangs in avant-première konden testen. Ook esthetisch is de verwantschap groot, wat natuurlijk niet hoeft te verbazen. De vorm van dit soort auto’s wordt immers vooral bepaald door aerodynamische wetmatigheden, dus je kunt ervan op aan dat de EQE ook een schuine voorruit, een lang uitgerekte, boogvormige daklijn en een kort kontje zal hebben.

De interieurfoto windt er geen doekjes om: het (verbluffende) Hyperscreen is copy-paste. Of de EQE ook verkrijgbaar zal zijn met de tegendraaiende achteras, de HEPA-luchtfilter en de geavanceerde Drive Pilot die autonoom rijden Level 3 mogelijk maakt, dat is nog onduidelijk.

Meer nieuws volgt in de dagen voor het salon van München, dat plaatsvindt van 7 tot 12 september en waar we je uitgebreid verslag van zullen uitbrengen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy