maandag, 26 juli 2021

Superchargers binnenkort ook open voor niet-Tesla’s

Geschreven door  Dieter Quartier
Superchargers binnenkort ook open voor niet-Tesla’s © Tesla
Elon Musk kondigt aan dat de DC-snelladers van het Tesla-laadwerk later dit jaar zullen worden opgesteld voor niet-Tesla-rijders. Dat zou een serieuze troef betekenen voor eigenaren van een I-Pace, Taycan, ID.3 en dies meer, die het vandaag moeten stellen met een te beperkt en onbetrouwbaar publiek laadpalensysteem.


Wie met een elektrische auto al eens langere afstanden aflegt, zal het kunnen beamen: de beschikbare snelladers zijn nog te dun gezaaid en als je er eentje vindt, is de kans reëel dat de paal buiten dienst is. Het overkwam ons meermaals dat de DC-snellader in Ranst langs de E19 offline was en vorige week nog bleek het Ionity-laadplein in Wetteren langs de E40 evenmin beschikbaar. Op het display van de palen stond doodleuk “Onvoldoende vermogen beschikbaar” te lezen.

Het Supercharger-netwerk van Tesla lijkt minder probleemgevoelig, als je de gebruikersfora en getuigenissen van Model 3- en Model S-rijders mag geloven. Het is dan ook uitstekend nieuws dat Elon Musk beslist heeft om ‘zijn’ snelladers open te stellen voor andere EV-rijders. Of de Tesla-klanten daar zo blij mee zullen zijn, is een andere vraag, want zij verliezen natuurlijk een groot privilege en lopen het risico dat er minder laadpalen beschikbaar zullen zijn voor hen.

Niet te vroeg juichen (of jammeren)

Uitingen van Musk moet je echter steeds met een korreltje zout nemen. Hij specifieerde niet meteen de landen waarin de Superchargers zouden worden opgesteld, maar uit vorige communicatie van Tesla zou blijken dat het in eerste instantie om Noorwegen, Zweden en Duitsland zou gaan.

Evenmin is het duidelijk onder welke voorwaarden je als niet-Tesla-eigenaar kan laden aan een Supercharger. Het lijkt ons evident dat je niet over dezelfde voorkeurstarieven kunt beschikken als iemand die met een Model 3, Model S of Model X rijdt. 

Ook lijkt het ons logisch dat Tesla een manier zal vinden om zijn eigen klanten voorrang te geven, mocht er een opstopping ontstaan. Wordt vervolgd.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy