dinsdag, 13 juli 2021

Nieuwe Opel Astra: plug-inhybride, digitaal dashboard en knap design

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Opel Astra: plug-inhybride, digitaal dashboard en knap design © Opel

Dertig jaar na de Kadett treedt Opel met de Astra een nieuw tijdperk binnen, getuige zijn strakke design, doorgedreven digitalisering en geëlektrificeerde motoren.

02 Opel Astra 516123Opel stelt vandaag de nieuwe Astra voor, een sportieve vijfdeurs die ondanks zijn ranke profiel toch meer binnenruimte biedt dan zijn voorganger. Met een lengte van 4.374 millimeter en een breedte van 1.860 mm bevindt hij zich in het hart van het compacte segment.

Dankzij de bijzonder korte overhang aan de voorkant is de nieuwe Astra slechts 4 mm langer dan het vorige model, ondanks de aanzienlijk grotere wielbasis van 2.675 mm (+13 mm). De praktische bagageruimte met verstelbare vloer kan 422 liter aan, wat in deze autocategorie doorsnee is.
16 Opel Astra 516137Glazen Pure Panel

De evolutie aan de buitenkant kun je als opmerkelijk beschouwen, maar wacht tot je het bestuurdersportier opentrekt. In het interieur van de nieuwe generatie Astra zijn analoge instrumenten voltooid verleden tijd. Het digitale Pure Panel bestaat uit twee naast elkaar geplaatste displays van 10 inch en vormt een gloednieuwe human-machine-interface (HMI) met frisse, moderne graphics voor een intuïtieve ervaring. 

De ontwerpers en ingenieurs van Opel hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de bestuurder alle nodige informatie en nuttige bedieningsopties krijgt, maar niet wordt opgezadeld met overbodige gegevens of functies. Daarnaast kunnen belangrijke instellingen zoals klimaatregeling nog steeds worden bediend via fysieke schakelaars en knoppen.

Langeafstandsloper

Is er in de Mokka geen spoor van het Duitse rugergonomielabel AGR, dan kan je rug een zucht van verlichting slaken in de Astra. De in eigen huis ontwikkelde voorstoelen zijn opnieuw AGR-gecertificeerd (“Aktion Gesunder Rücken”) en beloven bijzonder comfortabel te zijn op lange ritten. Ze zijn ook verkrijgbaar met een ventilatie- en massagefunctie.

Ook de nieuwe rijhulpsystemen moeten van de Astra een comfortabele en veilige cruiser maken. Het IntelliDrive-rijassistentiepakket kan rekenen op een multifunctionele camera in de voorruit, vier camera’s rondom het koetswerk, vijf radarsensoren en ultrasone sensoren vooraan en achteraan om de snelheid in bochten aan te passen, snelheidsadviezen te geven en halfautomatisch van rijstrook te wisselen. 

De lange lijst met geautomatiseerde rijhulpsystemen omvat ook adaptieve cruisecontrol, die de snelheid verhoogt of verlaagt om de voorligger te volgen - zonder de ingestelde snelheid te overschrijden - en indien nodig tot stilstand kan remmen. Met de automatische transmissie wordt het rijden automatisch hervat dankzij "Stop & Go".
07 Opel Astra 516128Twee plug-inhybrides

De nieuwe Astra zal vanaf het begin verkrijgbaar zijn met diesel- en benzinemotoren alsook twee plug-inhybride aandrijvingen. Het vermogen varieert van 81 kW (110 pk) tot 96 kW (130 pk) bij de benzine- en dieselvarianten en tot 165 kW (225 pk) systeemvermogen bij de PHEV’s. Een zesversnellingsbak is standaard, terwijl de plug-inhybrides steeds over een achttrapsautomaat beschikken. 

Opel opent dit najaar de orderboeken voor de nieuwe Astra. De eerste klanten zullen begin volgend jaar hun auto in ontvangst nemen. 

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy